Washington Büyükelçisi Kılıç İstanbul'daki Eylemi Kınadı - Son Dakika
Güncel

Washington Büyükelçisi Kılıç İstanbul'daki Eylemi Kınadı

Washington Büyükelçisi Kılıç İstanbul\'daki Eylemi Kınadı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Eminönü'nde bir grubun 3 Amerikan askerine yönelik eylemini kınadı.

14.11.2014 04:31  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Eminönü'nde bir grubun 3 Amerikan askerine yönelik eylemini kınadı.

Büyükelçi Kılıç, yazılı açıklamasında, ABD Donanmasına ait askerlere yapılan saldırıdan dehşete düştüğünü belirterek, "Türk halkının duyarlılığını yansıtmayan bu saygısız davranışı şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Saldırının Türk misafirperverliğine tezat teşkil ettiğini kaydeden Kılıç, saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığını, Türk güvenlik güçlerinin gelecekte buna benzer üzücü olayların tekrarlanması için gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.

Kılıç, "Türkiye ile ABD arasında zamanın testinden geçmiş bir müttefiklik ilişkisinin yanı sıra iki ülkemizin insanları arasındaki kalıcı dostluk, böyle münferit olaylarla etkilenmeyecek kadar çok güçlüdür" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Eminönü'nde önceki gün bir grubun 3 Amerikan askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma başlatmış, olayla ilgili dün Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 12 kişi gözaltına alınmıştı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washington Büyükelçisi Kılıç İstanbul'daki Eylemi Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement