İstanbul'da ABD'nin IŞİD Operasyonuna Protesto - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da ABD'nin IŞİD Operasyonuna Protesto

İstanbul, Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde toplanan 40 kişilik grup ABD ve Arap ülkelerinin Irak ve Suriye'deki IŞİD operasyonunu protesto etti.

23.09.2014 23:14  Güncelleme: 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul, Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde saat 20.30 sıralarında toplanan Özgür-Der, İmkan-Der ve Öncü Nesil Derneği üyesi 40 kişi, ABD'nin Suriye topraklarında IŞİD noktalarına yönelik hava operasyonunu protesto etti. Grup, "IŞİD bahane hedef Suriye halkı ve devrimidir" pankartı açtı.

"IŞİD'İ BAHANE EDİYORLAR"

Ellerinde tevhid bayrakları olan grup, tekbir getirerek ABD aleyhinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, “Önce IŞİD diye bir örgütü şeytanlaştırıp medya üzerinde propagandasını yapan Batılı emperyalistler, daha sonra IŞİD'i bahane ederek Suriye ve Irak'ta çok çeşitli yerleri bombaladılar. Bombaladıkları yerlerin büyük bir bölümü sivil yerleşim yerleriydi. Önemli bir kısmı da, Suriye'de bugüne kadar 300 bine yakın sivili katletmiş olan Esad rejiminin karşısında savaşan muhaliflerin karargahlarıydı" diye konuştu.

"OPERASYONDA 25 TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD bombardımanında, aralarında yardım görevlilerinin de bulunduğu Türklerin de öldürüldüğünü ileri süren Murat Özer, “Suriye'de vurulan karargah diye söyledikleri yerlerde 8 bebek öldürüldü. 55 kişi hayatını kaybetti. Ve bunların içerisinde 25 Türkiyeli Müslüman bulunuyordu. Bu 25 Türkiyeli, Suriye halkının yanında Esad'a karşı onurlu bir şekilde direnmek için giden insanlar ve bir kısmı yardım görevlileriydi" dedi.

BİR KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hava operasyonu sırasında öldürülen Türk vatandaşlarından birinin, Bursalı 42 yaşındaki Ümit Toprak olduğu öğrenildi. Ümit Toprak'ın rejim güçlerine karşı savaşan El-Nusra Cephesi'nin komutanlarından olduğu iddia edildi.

İstanbul\'da ABD\'nin IŞİD Operasyonuna Protesto
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da ABD'nin IŞİD Operasyonuna Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • sorsdo: 6bu canileri linç edselerdi tc katıldı yarınöbürgün bu sokaktaki çocukların kafasını keser bunlar işidli 23 32 Yanıtla
  • MURATY: İST GÖBEGİNDEKİ İŞİDCİLERE ATEŞ PÜSKÜRENLER İŞİDDEN BİR ZARAR GÖRDÜNÜZMÜ İSTANBULDA. BU ELEŞTİRİLERİNİZİ İSTANBULUN ALTINI ÜSTÜNE ÇEVİREN PKK LILARA NEDEN YAPAMIYORSUNUZ. PKK LILAR İŞİDDEN KAÇIYOR AMA TAKIR TAKIR TÜRK ASKERİ ÖLDÜRÜYOR. BU KONUDA İŞİDE TEŞEKKÜR ETMEMİZ GEREKMEZMİ. İŞİDDEN KAÇIP TÜRK ASKERLERİNİ TAŞLAYAN KÜRT VE PKKLILARA HİÇMİ LAFINIZ YOK. 18 11 Yanıtla
  • kekowa: Ben işid taksimde gösteri yaptı dedim kimse inanmadı :))) 25 4 Yanıtla
  • cs: toma geldi mi toma ? 21 2 Yanıtla
  • TERÖR BABASI ABD: AMERIKANIN NIYETI ISIDI BITIRMEK DEGIL GÜCÜNÜ TÖRPÜLEYIP DENK KUVVETLER HALINE GETIREREK KAZANANI OLMAYAN BIR SAVASIN DEVAMINI SAGLAMAK, BEN DE PROTESTO EDIYORUM 9 14 Yanıtla
  • MURAT: ABD PKK YI KORUMAK İÇİN İŞİDİ VURUYOR. BİZİM OY VERDİGİMİZ CUMHURDA ABD YE DESTEK VERİP PKK YI KOLLUYOR. 11 12 Yanıtla
  • coban bekiro: Ulan. Bunlari bir daha orada gorursem geldikleri yer olan israile kaadar kovalaarim siz hic isitleerin israile ses cikardigini gordunuzmu 17 5 Yanıtla
  • IŞİD: AJANLAR İŞ BAŞINDA. ALLAH IŞİD'İN BELASINI VERSİN. 19 2 Yanıtla
  • cobqn bekiro: 14-15 yasindaki turkmen kizlarina tecavuz eden isit kopeklerini savunanlara sesleniyorum gidip bacinizi iside cariye olarak versenize 13 2 Yanıtla
  • pofpoflama: Peki hatay daki bombayi nigdedeki asusubay ve polisiin oldurulmesu 46 vatandasimizii kim esir aldi? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti
    09:29 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu ve yapacakları yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    09:29 Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ

  • Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:25 Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, silah kaçakçılığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada ise 1 tabanca, 1 yivli tüfek, 2 av tüfeği, 70 fişek, 1 şarjör, 150 mermi ve 2 adet 6136'ya tabi bıçak ele geçirildi.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.


Advertisement