Istanbul'da Adana'daki Yurt Faciası Için Eylemler - Son Dakika
Güncel

Istanbul'da Adana'daki Yurt Faciası Için Eylemler

Istanbul\'da Adana\'daki Yurt Faciası Için Eylemler

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN - Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHAİstanbul Kadıköy ve Beyoğlu'nda, Adana'da 11'i çocuk 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt faciasındaki ihmaller protesto edildi.

01.12.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN - Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

İstanbul Kadıköy ve Beyoğlu'nda, Adana'da 11'i çocuk 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt faciasındaki ihmaller protesto edildi.

Gençliğin Devrimci Güçleri, Devrimci Yolda Devrimci Gençlik ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi yaklaşık 50 kişi, Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda saat 17.00'de Adana'da meydana gelen yangın faciasındaki ihmalleri protesto etmek için toplandı.

Ellerinde, 'Geleceğimizin yanmasına izin vermeyeceğiz' yazılı pankart taşıyan grup, sloganlar attı.

Grup adına yapılan açıklamada, 'Söz konusu yurt ve evlerde cinsel istismara uğrayan, yanarak yaşamını yitiren, fiziksel şiddete uğrayan ve geleceği karartılan çocukların sorumlusu hükümettir." denildi.

1 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan, eylem öncesinde polis, şüpheli gördüğü kişileri kimlik kontrolünden geçirdi. Kimliğinde fotoğraf olmadığı tespit edilen bir kişi, detaylı araştırma için emniyete götürüldü.

BEYOĞLU'NDAKİ KADIN EYLEMİNE 8 KİŞİ KATILDI

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nin çağrısı üzerine Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'de toplanan 8 kadın da, Adana'daki yangın faciasındaki ihmalleri protesto eden eylem yaptı. Ellerinde pankart taşıyan kadınlar, sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Mine Nazari, "11'i çocuk 12 kişinin yanarak ölmesine neden olan olay bir kaza olarak geçiştirilemez. Bu bir cinayettir. Olay sonrası düzenlenen bilirkişi raporuna göre, yangın merdivenine açılan kapıların, kapı kolu dahi yoktur. Çocuklar açıkça ölüme terk edilmişlerdir. " dedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı her iki eylem basın açıklamalarının ardından olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Istanbul'da Adana'daki Yurt Faciası Için Eylemler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement