İstanbul'da Artvin'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Artvin'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

İstanbul\'da Artvin\'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

İstanbul'da 7 Mart Artvin'in kurtuluşu etkinliği büyük coşkuyla Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde yapılmıştı.

12.03.2016 10:50  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geceye İstanbul'daki vakıf-federasyon ve derneklerde destek vermişti.

Etkinlikle ilgili İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar bir teşekkür açıklaması yayınladı. Başkan Bekar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıllardır özlemlerimizi, gurbet yalnızlıklarımızı hafifletmek, memleket sevdalılarımızı buluşturmak, Artvin'imizin Kurtuluşunu anmak ve Kurtuluşunun sevincini paylaşmak üzere tertip ettiğimiz Kurtuluş etkinliği çalışmalarına, 2016 yılı Ocak ayının ilk haftası, Vakıf Merkezinde yapılan toplantıya tüm STK'larımızı davet etmek suretiyle başlanmış olup, İştirak eden STK'larımız ile çeşitli lehte gerekçelerle Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılmasına karar verilmiş, büyük bir titizlikle her bölgeyi temsil edebilecek sanatçı seçimleri yapılmış, ilan ve davet çalışmaları başlatılmıştır.

Zorlu bir süreçten geçen Ülkemizin ve İlimizin içinde bulunduğu durumdan ötürü bu etkinliğin yapılmaması yönünde düşünceler hasıl olmasına rağmen istenilenin: bizi mağdur edip, mutsuz etmek ve rutin hayatın dışına çıkan bir yaşama sürüklemek olduğu düşüncesi ile bunlara fırsat vermemek adına etkinliğin yapılması Artvin ve Ülke adına gerekli olduğu kanaatine varıldı. Cerrattepe'de yapılmak istenenlere karşı duran Artvin halkı zor günler geçirdi. Böylesi zor günlerde bu gecesini; kültürüne, doğasına, ülkesine her zaman bağlı olan Artvin halkı en güzel şekliyle kutlayacaktı. Buna olan inancımız bizi icraatlarımızdan alıkoymadı.

Her geçen yıl daha güzelini yaşamayı hak eden Artvin halkına bu yıl da; eğlenme, özlem giderme, tarihi yad etme, Artvin'e dair sorunları, beklentileri gündem yapma ortamı yaşattığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Acıyı paylaşan Artvin halkı, kurtuluşun ve mutluluğun nasıl paylaşılacağını bir kez daha gösterdi ve yoğun katılımıyla geceyi şereflendirdi.

Bu paylaşımda paydaş olan;
Macahel Vakfı başkanı Bahattin Sarı ve yöneticilerine,
Şavşatlılar Derneği başkanı İsamettinTuran ve yöneticilerine,
Şavşat'ın katılımcı tüm köy Dernek başkanı ve yöneticilerine,
Borçkalılar Derneği başkanı Yılmaz Melek ve yöneticilerine,
Ardanuçlular Derneği Başkanı Mesut Öztürk ve yöneticilerine,
Arhavililer Dernek başkanı Hüseyin Altunbayrak ve yöneticilerine,
Hopalılar Dernek başkanı Varol Türker ve yöneticilerine,
Yusufeli Alan başı Köyü Dernek başkanı ve yöneticilerine,
Beykoz Artvinliler Dernek başkanı Mehmet Uzun ve yöneticilerine,
Çekmeköy Artvinliler Dernek başkanı Gürel Durmuş ve yöneticilerine,
Ataşehir Artvinliler Dernek başkanı Tuncay Akın Orhan ve yöneticilerine ve Artvinli hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, .Etkinliğin icra aşamasında desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, K.Çekmece Belediye'sine, Sayın Ali Nihat Gökyiğit'e, Sayın İsmet ACAR 'a, Sayın Nuri Vatan'a, Sayın Adem Temiz'e, Sayın İsmail Çelik'e, Sayın Erdal Küçük'e, Tepeköy den Sayın Cavit Ulu'ya, Sayın Ramazan Balcıoğlu'na, Pi-Makina'ya, Çağrı Elektirik'e, C-Doruk Güvenliğe, tüm sanatçı ve sunucularımıza Artvin halkı ve STK'ları nezdinde teşekkürlerimizi bildiririz".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'da Artvin'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement