İstanbul'da Bahçıvanlık Kursu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Bahçıvanlık Kursu

İstanbul\'da Bahçıvanlık Kursu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ. ile İstanbul Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bahçıvanlık kursu düzenlenecek.

25.09.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ. ile İstanbul Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bahçıvanlık kursu düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretsiz gerçekleştirilecek bahçıvanlık kursu 28 Eylül'de başlayacak.

Bahçıvanlık kursu, meslek sahibi olmak isteyenlerin, bahçıvanlığı daha profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanların, çiçekçi-fidancı esnafının, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini artırmak isteyenlerin, hobi amacıyla gelmek isteyenlerin katılımına açık.

Pazartesi, çarşamba, cuma günleri teorik ve uygulamalı derslerin anlatılacağı bahçıvanlık kursunun tamamı, Toprak TV ekranlarından canlı yayınlanacak.

Kurs kapsamında verilecek dersler arasında "Proje Okuma, Toprak Hazırlığı", "Ekim-Dikim Faaliyetleri", "Sera Yapım Tekniği", "Çevre Koşulları", "Dış Mekan Bitkileri", "Çim Alan Tesisi", "Süs Bitkilerinde Budama", "Süs Bitkileri Hastalıkları ile Mücadele", "Kültürel Bakım", "Meyvecilik", "Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması" yer alıyor.

İstanbul'dan kursa katılanların dışında, online kayıt yaptırıp Toprak TV ekranlarından kursu takip edenler de kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda "Bahçıvanlık Sertifikası" almaya hak kazanacak.

Bahçıvanlık kursunun tekrarı ise aynı gün, saat 24.00'ten itibaren Toprak TV'den yayınlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Bahçıvanlık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement