İstanbul'da Baraj Faciası Protestosu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Baraj Faciası Protestosu

Sarıyer'de bir araya gelen Patika Ekoloji üyesi bir grup, geçtiğimiz Pazar günü Siirt'in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirmesini düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

26.08.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıyer'de bir araya gelen Patika Ekoloji üyesi bir grup, geçtiğimiz Pazar günü Siirt'in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirmesini düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Patika Ekoloji üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Maslak Plazalar girişinde 13.00 sıralarında bir araya geldi. Geçtiğimiz Pazar günü Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayı protesto eden grup pankart açtı. Sloganlar atan grup daha sonra şirket yönetiminin bulunduğu plaza önüne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Alp Temiz, Siirt'in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 40'dan fazla kayıp olduğunu söyledi. Devlet ve şirketin olayı geçmişte olduğu gibi kaza gibi göstermeye çalıştığını öne süren Temiz, 'Fakat biz bu yalanları ve bu yalanları söyleyenleri tanıyoruz. 17 Ağustos depreminden tanıyoruz. 2004 Pamukova hızlı tren katliamından tanıyoruz. Soma'dan tanıyoruz. Yaşadığımız toprakları ve tüm yeryüzünü, kar hırsıyla ve talan politikalarıyla, yaşanmaz hale getiren, canlı-cansız tüm varlıkları yok eden devlet ve kapitalizme karşı öfkemizi bugün daha da yükseltiyoruz. Bugün isimleri dahi açıklanmayan kardeşlerimiz için buradayız. Botan katliamını unutmayacağız, Limak Holding'i affetmeyeceğiz. ' dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Baraj Faciası Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement