İstanbul'da Berkin Elvan Eylemleri - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Berkin Elvan Eylemleri

İstanbul'un farklı yerlerinde Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıl önce hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma eylemleri yapıldı.

11.03.2015 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un farklı yerlerinde Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıl önce hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma eylemleri yapıldı.

Birleşik Haziran Hareketi'nin öncülüğünde Boğa Meydanı'nda toplanan grup, slogan ve ıslıklar eşliğinde Kadıköy Meydanı'na yürüdü. Grup, burada bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin yürüyüş güzergahında önlem aldığı görüldü.

Boğa Meydanı'nda bir araya gelen başka bir grup ise polise havai fişek attı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Polis ile grup arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşanırken bazı eylemciler gözaltına alındı.

Tünel Meydanı'nda bir araya gelen Liseli Öğrenci Birliği üyesi bir grup ise "Denizlerin izinde Berkinleşeceğiz" yazılı pankart açtı. Grup, sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdükten sonra dağıldı.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, Okmeydanı Şark Kahvesi civarında gerçekleştirilen eylem sırasında, TOMA ve zırhlı polis aracına havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırıların yer aldığı görüntüler basına dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Berkin Elvan Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement