İstanbul'da Bir İlk - Son Dakika
Spor

İstanbul'da Bir İlk

İstanbul\'da Bir İlk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kano Federasyonu’nun iş birliğinde Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İstanbul’da düzenlenecek.

26.08.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kano Federasyonu'nun iş birliğinde Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İstanbul'da düzenlenecek. 250 sporcunun katılacağı şampiyona denizde ve İstanbul'da ilk kez yapılacak.

28-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ve İstanbulların ücretsiz izleyebileceği yarışların adresi ise İBB Maltepe Kültür ve Spor Parkı olacak. Daha önce Sakarya'daki Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün destekleri ile ilk kez İstanbul'da ve yine ilk kez denizde gerçekleştirilecek.

250 SPORCU KATILIYOR

Türkiye Kano Federasyonu tarafından yılda bir kez düzenlenen ve bu yıl 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonaya 10 ilden 20 antrenör, 26 kulüp ve yaklaşık 250 sporcu katılacak. İBB Maltepe Kültür ve Spor Parkı'nda yapılacak olan yarışlar 28 Ağustos Cuma günü saat 10.00'da başlayacak. Ücretsiz olarak da izlenebilecek olan yarışlarda, sporcular Türkiye şampiyonluğu derecesinin yanında madalya için de mücadele edecekler.

ÜÇ FARKLI MESAFEDE YARIŞACAKLAR

Erkek ve bayan sporcuların bin metre, 500 metre ve 200 metrelik mesafelerde kanoların yarışacağı şampiyonada tekli kayak, ikili kayak, dörtlü kayak ve tekli kano ile ikili kanolar kullanılacak. Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan sporcular büyükler ve gençler kategorilerinin yanı sıra gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde yarışacaklar.

İLK KEZ İSTANBUL'DE VE DENİZDE

Geçtiğimiz yıllarda Sakarya'da bulunan Sapanca Gölü'nde düzenlenen yarışların İstanbul'a taşınmasındaki en büyük etken ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm İstanbulluların ve sporcuların hizmetine açılan Maltepe Kültür ve Spor Parkı'nda yapılan düzenlemeler oldu. Park sınırlarında kalan kıyı şeridinde yapılan mendirek ile su sporları için yeni bir tesis daha Türk sporuna kazandırılmış oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul'da Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement