İstanbul'da "Burdur Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Burdur Tanıtım Günleri"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Burdur'un kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Burdur Tanıtım Günleri"nde Burdurlularla bir araya geldi.

22.03.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Burdur'un kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Burdur Tanıtım Günleri"nde Burdurlularla bir araya geldi.

İstanbul Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte stantları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Bakanlar Eroğlu ve Çelik, bölgeye özgü halk oyunu "Teke zortlatması"nı izledi, kahve içti.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Faruk Çelik, Anadolu'nun her köşesinin ayrı bir güzellikte olduğunu belirterek, "Dolayısıyla İstanbul gibi metropol olan şehirlerde önemli sayıda Burdurlu olduğunu biliyoruz. Anadolu'nun özelliklerinin, güzelliklerinin yalnız Burdurlulara değil, tüm Türkiye vatandaşlarına hatta yabancılara tanıtımı konusunda bu etkinliklerin önemli olduğu inancı içerisindeyim" dedi.

Çelik, bu çerçevede düzenlenen etkinliğin de çok başarılı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz bile yıllardır siyasetin içerisindeyiz, ülkemizin dört bir tarafını yıllardır geziyoruz ama burada ayrıntılı şekilde illerdeki güzellikleri görme imkanı elde ediyoruz. Kaldı ki diğer vatandaşlarımız açısından sürpriz denilebilecek güzellikler var. Onun için son derece güzel bir organizasyon. Bunun devamını temenni ediyorum. Birçok Anadolu ilimiz bu etkinlikleri gerçekleştiriyor. Burdur'da bu kervana katılmış bulunuyor. Emeği geçenleri kutluyorum."

"Avrupa'yı, Amerika'yı bırakın Burdur'a gelin"

Bakan Veysel Eroğlu da etkinliğin çok faydalı bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Esasen Burdur, ülkemizin en güzel illerinden birisi. Tabiat güzellikleriyle meşhur bir ilimiz. Dolayısıyla buradaki güzellikleri tanıtmak fevkalade isabetli" diye konuştu.

Etkinliğin Feshane'de ilk kez yapıldığını hatırlatan Eroğlu, Burdur'un fahri hemşehrisi olması dolayısıyla etkinlikte bulunduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, "Burdur, 'burada dur' yani güzellikler karşısında, oradan çıkmış bir kelime. Daha sonra Burdur haline gelmiş. Ben de tabii o bölgeye çok büyük hizmet vermiştim. Ancak tabiat güzellikle açısından Avrupa'da, hatta Amerika'da olmayan güzellikler orada var. Nedense bazı vatandaşlarımız ülkemizdeki bu güzellikleri tanımadığı için değişik ülkelere gidiyor. Ancak gelip buradaki güzellikleri görsünler" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde, bölgede yeni bir yapılanmayla oluşturulan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün Burdur'da kurulması için talimat verdiğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

" Antalya, Isparta bu bölgeye bağlı. Dolayısıyla güzellikleri tanıtmak aslında fevkalade önemli. Bugün son günü ancak tekrar yapıldığında gelemeyenler bu tanıtım etkinliği mutlaka ziyaret etsinler. Ayrıca Burdur'daki güzellikleri görsünler. Gerçekten muhteşem doğal güzellikleri var ve tarih eserler açısından son derece zengin. Dolayısıyla Burdur tanıtılmaya, tanınmaya, görülmeye değer. Yoldan geçerken 'Burada duralım, burası Burdur' diyecekler. Emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Bırakın Avrupa'ya, Amerika'ya gitmeyi gelin Burdur'u görün diye herkese teklif ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Burdur Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ayşenur: Süpermiş 0 0 Yanıtla

Advertisement