İstanbul'da Daeş'e Yönelik Operasyon - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Daeş'e Yönelik Operasyon

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'in para kuryeliğini yaptığı öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

04.02.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'in para kuryeliğini yaptığı öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ala M. liderliğindeki bir hücrenin terör örgütü DAEŞ'in para kuryeliğini yaptığı istihbaratı üzerine şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı.

Ekipler, sıklıkla Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine giderek örgüt sorumluları ile irtibata geçtiği belirlenen Ala M.'yi iki gün önce Fatih'te gözaltına aldı. Şüpheliye yapılan üst aramasında örgüte teslim edileceği iddia edilen 99 bin 800 dolar ele geçirildi.

Polis, zanlının sıklıkla gittiği Nişanca Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesine düzenlediği baskında Nathir M., Hussein A., Khaled Hussein A. ve İslam V.'yi de gözaltına aldı.

Şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Hücrenin, yurtdışından gelen ve yurtiçinde toplanan paraları Suriye ve Irak'taki örgüt sorumlularına teslim ettiği öne sürüldü.

Öte yandan geçen yıl Suriye'ye giderek DAEŞ'e katılan ve girdiği çatışmada hayatını kaybeden Türk vatandaşı Y.E.Y. üzerine kayıtlı olan telefon hattının örgüt üyelerince kullanıldığı belirlendi. Teknik takibe alınan telefon hattının Esenyurt'ta bir ikamette sinyal vermesi üzerine adrese baskın düzenlendi. Operasyonda Suriye uyruklu Abdo A., Zakkir El M. ve Nuri H. gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki sorgularına devam ediliyor.

El konulan telefon hattının ise Y.E.Y.'nin ailesine teslim edildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Daeş'e Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement