İstanbul'da Devlet Övünç Madalyaları Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Devlet Övünç Madalyaları Takdim Edildi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bu büyük millet, vatanını ve hürriyetini herhangi şart altında koruyup devam ettireceğini defalarca ispat etmiştir" dedi.

16.03.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bu büyük millet, vatanını ve hürriyetini herhangi şart altında koruyup devam ettireceğini defalarca ispat etmiştir" dedi.

Vali Şahin, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı makamınca tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının takdim edildiği törende yaptığı konuşmada, her türlü müşküle, "düşman kuvvetlerinin içeriden ve dışarıdan meydana getirdikleri gailelere" rağmen, hür ve müstakil bir millet olarak bugünlere gelebilmenin kolay bir mesele olmadığının idraki içinde olduklarını belirtti.

Tarih boyunca işgalcilerin, müstevli olarak geldikleri vatan topraklarında kahraman askerin "iman dolu göğsüne" çarpıp hezimet içinde çekilmeye mecbur kaldıklarını aktaran Şahin, İstiklal Harbi'nde de milletin imparatorluğun dağılmasının meydana getirdiği zor şartlara rağmen, eşsiz bir vatan müdafaası yaparak istiklalini kazanmayı bildiğine işaret etti.

Tarihte esaretin hiç üzerine bulaşmadığı bir millet varsa o milletin büyük Türk milleti olduğunu kaydeden Şahin, "Bu büyük millet, vatanını ve hürriyetini herhangi şart altında koruyup devam ettireceğini defalarca ispat etmiştir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda dile getirdiği gibi, ezelden beri hür yaşamaya ahdetmiş bir milletin ahfadıyız. Canı, cananı, bütün varımızı alsa da hüdamıza olan en büyük niyaz ve duamız bizleri vatanımızdan cüda etmemesidir" ifadelerini kullandı.

Anadolu topraklarını vatan haline getirip burada uzun asırlar yaşamanın millete bedelinin, verilen şehitler olduğunu kaydeden Şahin, yabancı kuvvetlerin Türkiye'yi ve milleti tasallut altına alacak faaliyetlerinde hiçbir zaman başarılı olamadığını söyledi. 80'li yıllardan itibaren de metot değiştirerek Türkiye'nin başına terör belasını düçar edildiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Terör belasına binlerce evladımızı şehit ve gazi olarak verdik. Bu belanın oluşması ve büyümesinde çok çeşitli nedenlerin etkili olduğu muhakkaktır. Yakın geçmişte tırmandığı nokta itibariyle terör yüzlerce evladımızı aramızdan aldı, yüzlerce evladımızın bedenlerinde kayıplara ve kalıcı hasarlara yol açtı. Yine milletimizin emniyet asayiş ve huzuru için büyük bir fedakarlıklar göstererek çalışan birçok vatan evladı vazifeleri başında yaralanmış veya can vererek vazife şehidi olmuştur. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ebedi yurdumuz Türkiyemizin istiklalini halel gelip vatan toprakları kaybedilmesin diye kendilerini feda ettiler. Şehitlerimizin aziz hatıralarını unutmayacağız. Gazilerimizin acı ve kederlerini paylaşmaya her zaman devam edeceğiz. Onlar bu milletin iftihar tablosunda yerlerini çoktan aldılar. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her biri milli övünç kaynağımız ve nedenimizdir."

Milletin bir daha böyle acılar yaşamaması için her zaman dua ettiğini aktaran Şahin, şehit aileleri ve gazilere her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Vali Vasip Şahin, vatani görevini yaparken 21 Eylül 2012'de Hakkari'de şehit düşen İstihkam Onbaşı Erhan Bulut'un babası Cevdet Bulut'a ve 23 Eylül 1979'da bir firari sanık tarafından Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı karakolda görev yaparken şehit edilen Bekçi İmam Doğan'ın kızı Gönül Doğan'a Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

Şahin, gaziler Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Kaya, Komiser Lokman Aslan'a da madalyalarını verdi.

Törende gaziler Komiser Yardımcısı Murat Yıldırım, Başpolis Memuru Muhammed Sabri Yiğit, polis memurları Sadık Tuna, Mustafa Öndin, Hazım Serbest, Mekki Öztürk, Yavuz Karahanoğlu, Salih Çataltaş, Necat Öğüt, Tuncay Akbaba ile vatani görevini yaparken yaralanarak gazi olan Erhan Yalçın, Regaip Özdemir, Sefer Taçyıldız, Adem Esen, Hakan Dönek ve Yakup Taşdemir'e de Devlet Övünç Madalyaları, Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, İstanbul Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Bilal Kıymaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok tarafından takdim edildi.

"Ateş sönmüyor ama madalya bir nebze bize moral oluyor"

Şehit Erhan Bulut'un babası Cevdet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 2,5 yıl kadar önce Hakkari'de terör örgütü tarafından uzaktan kumandayla patlatılan mayın sonucunda şehit düştüğünü aktardı. Acının hala yüreklerinde taze olduğunu vurgulayan baba Bulut, "İlk günkü acıyı yaşıyoruz. O ateş sönmedi. Ateş sönmüyor ama bir nebze olsun bu madalya bize moral oldu" ifadelerini kullandı.

Şehit Bekçi İmam Doğan'ın kızı Gönül Doğan ise törenin kendisini duygulandırdığını aktardı. Babasını kaybettiğinde 5 yaşında olduğunu ifade eden Doğan, "Duygusal biri değilim ama gazileri görünce duygulandım. 35 yıl oldu babam öleli. Bu tür ortamlarda acılar tazeleniyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Devlet Övünç Madalyaları Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement