İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu

Kağıtları özel solüsyonla çoğaltıp paraya çevirdikleri iddiasıyla dolandırıcılık yapan Kamerun uyruklu iki kişi gözaltına alındı.

08.10.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıtları özel solüsyonla çoğaltıp paraya çevirdikleri iddiasıyla dolandırıcılık yapan Kamerun uyruklu iki kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine müracaatta bulunan İ.Y., 4 Ekim Pazar günü Eminönü'nde tanıştığı Kamerunlu Naoussi Sah David (38), Sufeu Naussi Zepir (37) ile bir araya geldiğini, bu kişilerin yatırım yapmak istediklerini fakat paralarını banka kanalıyla getiremediklerini, özel bir solüsyonla kağıtları çoğaltabileceklerini söylediklerini ve kendisinin de 80 bin avroyu bu kişilere verdiğini anlattı.

Şahısların, paranın 48 saat solüsyonda kalmasını, kendilerinden haber beklemesini gerektiğini belirterek ortadan kaybolduktan sonra dolandırıldığını anlayan İ.Y., iki kişiden şikayetçi oldu.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için İ.Y.'den bu kişilerle iletişime geçip, "bir miktar daha parası olduğu, bu paranın da solüsyonla çoğaltılmasını istediğini" söylemesini isteyerek buluşma ayarladı.

Şüphelenerek başka bir mekanda buluşmak isteyen şahıslar, polis ekiplerince gözaltına aldı.

Üzerlerinde 2 bin 300 avro bulunan ve gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Naoussi Sah David ile Sufeu Naussi Zepiren'in, işlemlerin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement