İstanbul'da Ebola Paniği - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Ebola Paniği

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, bir hastanın ebola virüsü taşıdığı şüphesiyle kapatıldıktan sonra gece saatlerinde hasta kabulüne tekrar açıldı.

16.10.2014 08:01  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 19.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ebola virüsü taşıdığı şüphesiyle bir hasta getirildi. Bunun üzerine hastanenin acil servisi güvenlikler tarafından boşaltıldı. Maske takan güvenlik görevlileri acil servise gelen araçları hastanenin bahçesinde dışarı yönlendirdi.

Hastanın sabah saatlerin Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi. 

ACİL SERVİSİ HASTA KABULÜNE AÇILDI

Ebola virüsü şüphesiyle karantinaya alınan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi gece saatlerinde hasta kabulüne açıldı.

Ebola virüsü şüphesiyle hastaneye getirilen Burkina Faso uyruklu Balkıssa Dene (22) hastanede ayrı bir bölüme alındı. Kadının başka bir bölüme alınmasıyla acil servis saat 01. 00 sıralarında hasta kabulüne açıldı. konuyla ilgili hastane doktorları bilgi vermedi. 

VALİLİKTEN EBOLA AÇIKLAMASI

15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisineve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00'dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

İstanbul\'da Ebola Paniği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Ebola Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement