İstanbul'da "Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü"

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kadıköy Bağdat Caddesi'nde "Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü" yapıldı.

30.08.2015 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kadıköy Bağdat Caddesi'nde "Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü" yapıldı.

Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, Halkın Kurtuluş Partisi, CHP Kadıköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi, 10. Köy Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi, Kadıköy Kent Konseyinden katılımcılar ve vatandaşlar, Şaşkınbakkal Işıklar'da buluşarak, Bağdat Caddesi'nde yürüdü.

Ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan gruptakiler, zaman zaman "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Gügen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutan olarak yönettiği Büyük Taarruzun 93. yılını kutladıklarını söyledi.

Yaşanan terör olaylarına değinen Gügen, 30 Ağustos'un bir milat olduğunu belirterek, "Milli mücadele, ordu ile milletin bize nasıl kaynaşması gerektiğini göstermiştir. 93. yıl önce bugün emperyalistlere karşı verilen mücadele ile Türk vatanının bir bütün olduğu, bölünemeyeceği tüm cihana duyurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşte, Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Okan Özkan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, Türkiye Liseliler Birliğinden Baran Karabulut ise Andımız'ı okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement