İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu

İstanbul'da bir evden ziynet eşyası ve ruhsatlı silah çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 9'u tutuklandı.

27.10.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bir evden ziynet eşyası ve ruhsatlı silah çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Pendik'te 20 Ekim'de D.Y'nin evine giren hırsızlar, ziynet eşyası ve ruhsatlı tabanca çalarak kaçtı.

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Olay yerinin çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüpheli 4 kişinin olay yerinden kaçarken kullandığı otomobilin plakasını tespit etti.

Şüphelilerin adreslerini belirleyen polis, düzenlenen operasyonda 4 kişiyi yakaladı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, ziynet eşyaları ele geçirilirken, çalınan ruhsatlı tabanca bulunamadı.

Emniyetteki ifadelerinde tabancayı Büyükçekmece'de bir kişiye sattıklarını söyleyen şüphelilerin verdiği bilgi doğrultusunda bir otele operasyon düzenlendi. Otelde 2 kişi gözaltına alındı, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Bu kişilerin emniyetteki sorgularında D.Y'ye ait ruhsatlı silahı Esenyurt'ta bir kişiye sattıkları söylemesi üzerine bir eve operasyon gerçekleştirildi.

Evde yapılan aramada, 5 tabanca ile 2 tüfek ele geçirildi, Mehmet G. gözaltına alındı. Olaya karıştığı iddiasıyla 5 kişi daha gözaltına alındı.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları devam eden şüphelilerden Tayfun B'nin, 2012'de Esenler'de bir kahvehanede tabancayla vurularak öldürülen Nurettin Taş'ın cinayet zanlısı olarak arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tayfun B.(39), Mesut D.(39), Reyhan D.(44), Mehmet G.(39), Hasan A.(35), Ümit T.(30), Nusret Ç.(34), İlhan K.(33), Serdar C.(28) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement