İstanbul'da İlaç Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da İlaç Dolandırıcılığı İddiası

Bazı hastanelerde doktorlara yazdırılan ve SGK sistemine kaydedilerek parası devletten tahsil edilen reçetelerdeki kanser, astım tedavisi ve organ naklinde kullanılan 952 ilaç, Beykoz'daki bir eczanenin soğuk hava deposunda bulundu Eczanede bulunan ilaçların neden hastalara verilmediğinin araştırıldığı bildirildi.

04.02.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bazı hastanelerde doktorlara yazdırılan ve SGK sistemine kaydedilerek parası devletten tahsil edilen reçetelerdeki kanser, astım tedavisi ve organ naklinde kullanılan 952 ilaç, Beykoz'daki bir eczanenin soğuk hava deposunda bulundu.

"Hastanelerde doktorlara yazdırılan bazı reçetelerin Beykoz'daki bir eczane tarafından bilgisayar sisteminde SGK'nın kayıtlarına işlendiğini, reçetelerdeki ilaçların parasının devletten tahsil edildiğini ancak söz konusu ilaçların hastalara verilmediği" yönündeki ihbar üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu eczaneye baskın düzenledi.

Eczanenin soğuk hava deposunda, bazı hastanelerde doktorlara yazdırılan ve SGK sistemine kaydedilerek parası devletten tahsil edilen reçetelerdeki, kanser, astım tedavisi ve organ naklinde kullanılan 952 ilaç ele geçirildi. Eczanede bulunan ilaçların hastalara neden verilmediğinin araştırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, eczane sahibi ile bir çalışanının ifadelerine başvurulacağı bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da İlaç Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement