İstanbul'da Kaçak Kurban Yakalama Timi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kaçak Kurban Yakalama Timi Kuruldu

İstanbul\'da Kaçak Kurban Yakalama Timi Kuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, kurban satış ve kesim yerlerinde hizmet verecek kaçak kurban yakalama timi kurdu.

24.09.2014 16:37  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, Ataşehir, Başakşehir ve Alibeyköy'deki kurban satış ve kesim yerinde hizmet girerken, 10 ekipten kaçak kurban yakalama timi kuruldu.

19 EYLÜL'DEN İTİBAREN HAYVAN GİRİŞİ BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül'den itibaren İstanbul'a kurbanlık hayvan girişi başladı.

KURBANLIKLAR SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Ataşehir'deki kurban satış ve kesim yeri 1122 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş kesimhane, Başakşehir'deki kurban satış ve kesim yeri 1040 küçükbaş, 2244 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ile 4 büyükbaş ve 1 küçükbaş kesimhane, Alibeyköy'deki kurban satış ve kesim yeri 360 küçükbaş, 1470 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. Otopark, kafe, tuvalet, duşlar, mescit, ofisler İstanbullulara daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için tasarlanarak, kurban hizmetlerinde ve kesiminde kalite artırıldı.

KURBAN YAKALAMA TİMLERİ KURULDU

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; sağlık, zabıta ve itfaiye daire başkanlıkları ile çevre koruma, atık yönetimi, park-bahçeler ve sosyal idari işler müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle bayram süresince koordineli çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikayetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak.

BELİRLENEN YERLER DIŞINDA SATIŞ VE KESİM YAPILAMAYACAK

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikayetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek.

VATANDAŞLAR KAÇAK KURBAN ŞİKAYETLERİNİ BİLDİREBİLECEK

Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan "Kaçak Kurban Yakalama Timi" kuruldu. Vatandaşlar, şikayetlerini "453 73 00" numaralı telefona yapabilecek.

Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikayetleri için "Alo 153"ü arayabilecek.

Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa'yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kaçak Kurban Yakalama Timi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement