İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

Atatürk Havalimanı'nda sefere çıkacak uçaklar, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle alınan önlemler kapsamında alkol ve glikoz karışımı sıvıyla "de icing" işleminden geçiriliyor.

06.01.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda sefere çıkacak uçaklar, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle alınan önlemler kapsamında alkol ve glikoz karışımı sıvıyla "de-icing" işleminden geçiriliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, havalimanındaki uçuş trafiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için önlemler aldı. Karla mücadele araçlarının hazır bekletildiği havalimanında 24 saat boyunca çalışan ekipler, pistlere buz çözücü özellikteki solüsyonlar uyguluyor.

Yer hizmetleri şirketleri tarafından yapılan "de-icing" işlemiyle uçaklar ani buzlanmalara karşı korunuyor. Sefere çıkacak bazı uçaklara, apronda bulunan araçlarla buz çözücü solüsyonlar uygulanıyor. Bu işlemlerle uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması amaçlanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda, dün gece bazı havayolu şirketlerinin duyurduğu iptaller dışında herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement