İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

Büyükşehir Belediyesi'nin son ölçümlerine göre kar kalınlığı Anadolu Yakası'nda 15, Avrupa Yakası'nda ise 12 santimetreye kadar ulaştı.

07.01.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son ölçümlerine göre kar kalınlığı Anadolu Yakası'nda 15, Avrupa Yakası'nda ise 12 santimetreye kadar ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da dün gün boyu devam eden kar yağışı etkisini gece de gösterdi. Anadolu Yakası'nda yoğun şekilde görülen kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Gece havanın daha da soğumasıyla yollarda gizli buzlanmalar oldu.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları TEM ve E-5'te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü.

İhtiyaç halinde ilçe belediyelerine tuz takviyesi yapılırken, uzmanlar sürücüleri kış lastiği kullanmaları yönünde uyardı.

İSTAÇ, Atık Yönetimi Müdürlüğü ile Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kaldırım ve yaya üst geçitleri, otobüs  durakları, vapur iskelelerinde elle kar temizliği yaparken, metrobüs seferleri sabaha kadar sorunsuz şekilde devam etti.

İstanbul'da sabah saatlerinde olağan dışı bir trafik sıkışıklığı yaşanmazken, Bağcılar- Kabataş hafif metro hattında sabah saatlerindeki enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arasındaki seferlerde aksama oldu.

Kar kalınlığı

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan ölçümlere göre, İstanbul'un bazı bölgelerinde belirlenen kar kalınlıkları şöyle:

Pendik 15, Sultanbeyli 13, Tuzla 10, Beykoz 10, Ömerli 15, Mahmutbey 12, Bağcılar 12, Çavuşbaşı 8 ve Maslak 5 santimetre. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sudensz şöhret: Valim ya istanbul pendikte çok kar var tatil yapın 0 0 Yanıtla
  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement