İstanbul'da Konserler - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Konserler

Viyana Çocuk Korusu, Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu, Gregory Porter, Yael Naim ve Jan Garbarek, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser verecek.

14.04.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viyana Çocuk Korusu, Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu, Gregory Porter, Yael Naim ve Jan Garbarek, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Viyana Çocuk Korusu, 20 Nisan'da  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri" verecek. Oliver Stech yönetimindeki koro, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Türkiye'den halk şarkılarını yorumlayacak.

"Bridging Europe" başlığı altında her yıl başka bir ülkenin kültürüne özgü eserleri icra eden Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu da 22 Nisan'da, Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses'ten oluşan "Türk Beşleri"nin eserlerini seslendirecek.

Gregory Porter ikinci kez CRR'de

Geçen yıl, Grammy ödüllerinde "En İyi Caz Vokal Albümü" ödülünü almaya hak kazanan ve caz dünyasının en etkileyici seslerinden biri olarak gösterilen Gregory Porter, 24 Nisan'da ikinci kez CRR'de hayranlarıyla buluşacak. Jazz ve soul müziğini eşsiz sesi ile harmanlayan sanatçı, seçkin bir repertuvar ile dinleyicilerin karşısında olacak.

"Victoires de la Musique"de "Dünya Müziği" dalında "Yılın Albümü" ödülü ile "Yılın Kadın Vokali" ödülünü alan Yael Naim ise 25 Nisan'da sahne alacak.

Garbarek 26 Nisan'da sanatseverlerle buluşacak

Başarılı müzik kariyeriyle adından söz ettiren Jan Garbarek, her biri usta müzisyenlerden oluşan grubuyla 26 Nisan'da CRR'de konser verecek.

Sanatçıya, piyanoda Rainer Brüninghaus, basgitarda Yuri Daniel ile modern caz davulcularından Hintli Trilok da eşlik edecek. Hollywood sinemasının gözde bestecilerinden Garbarek, 43 yılda yaklaşık 50 albüme imza attı.

Modern caz kronolojisinin önemli isimlerinden olan sanatçı Anouar Brahem, Eleni Karaindrou, Ustad Fateh Ali Khan, Zakir Hussain ve Deeyah gibi etnik isimlerle de pek çok albüm projesinde yer aldı.

Sanatçı ayrıca birçok Fransız ve Norveç filminin özgün müziklerini yazdı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement