İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

Mısırlı sanatçı Natacha Atlas, yarın CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak Grammy ödüllü trompetçi Nicholas Payton, İstanbul Gençlik Caz Orkestrası ile 14 Nisan'da Zorlu Center PSM'de konser verecek Ahmet Çoktan'ın kaatı sanatıyla yorumladığı 33 "Elhamdülillah" eserinin yer aldığı "Hamd" sergisi, yarın TBMM Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde açılacak.

10.04.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısırlı sanatçı Natacha Atlas, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Şarkıcı ve besteci Natacha Atlas, konserde, doğu ve batı müziğini sentezleyerek oluşturduğu tarzıyla farklı kültürlerin esintilerini dinleyicilere hissettirecek.

Farklı dillerde şarkılar söyleyen ve 1990'ların ilk yıllarında müzik sahnesinde önem kazanan Atlas, Records ve Transglobal Underground'un solisti olarak yaptığı albümlerin ardından kendi albümleri "Dispora" ve Victoire ödülünü alan "Gedida" ile çıkış yaptı.

Sanatçı, projelerine ek olarak değişik müzik alanlarından çok geniş ve eklektik müzisyen grubuyla da çalıştı. Karakteristik sesi birçok film ve video oyun müziğinde yer alan Atlas, Samy Bishai ile dünyaca ünlü bale koreografi Angelin Preljocaj için de müzik besteliyor.

TED Senfoni Orkestrası, şef Ahmet Ünlü yönetiminde 12 Nisan'da CRR Konser Salonu'nda konser verecek.

Konserin ilk bölümde dünya klasiklerini seslendirecek orkestraya, ikinci bölümde Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor İhsan Ekber eşlik edecek.

CRR Konser Salonu'nda 14 Nisan'da CRR Senfoni Orkestrası'nın grup şefleri sahne alacak.

"CRR Solistleri", konserde Turgay Erdener'in "Yaylı Çalgılar Dördülü No.1", Kamran İnce'nin "Curve" ve Arnold Schoenberg'in "Üflemeli Çalgılar Beşlisi Op.26" gibi eserleri yorumlayacak.

Grammy ödüllü trompetçi ve multi-enstrümantalist Nicholas Payton, İstanbul Gençlik Caz Orkestrası ile 14 Nisan'da Zorlu Center PSM'de konser verecek. Konserde, orkestrayı piyanist, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar yönetecek.

The Piano Guys, yarın Zorlu Center PSM'de sahne alacak.

Bir piyano mağazası sahibi, bir videografiker, bir piyanist ve bir çellistten oluşan dört kişilik grup, hobi amacıyla çektikleri videolarını internete yüklemelerinin ardından kısa sürede dünya çapında üne kavuştu.

Bir video paylaşım sitesinde 1 milyon 800 binden fazla abonesi olan grubun, videoları bugüne kadar 90 milyondan fazla kez izlendi.

İsimlerinin aksine üyelerinden yalnızca birinin piyano çaldığı grup, eski şarkılara yeni bir ekleme, yeni şarkılara ise klasik bir dokunuş yapmayı tercih ediyor. Klasik müzik, film notaları, rock ve pop müziğin eklektik bir karışımı olan ve kıyas kabul etmeyen bir stil yaratan grup, farklı tarzları ile dikkati çekiyor.

Patricia Kopatchinskaja, Bavyera Radyo Oda Orkestrası ile 17 Nisan'da İş Sanat'ta konser verecek.

Orkestra konserde, kemanda Patricia Kopatchinskaja eşliğinde Wolfgang Amadeus Mozart, Mauricio Sotelo ve Astor Piazzola'nın eserlerini seslendirecek.

İspanyol besteci Sotelo'nun "Luz sobre lienzo" isimli yeni eserinin de yorumlanacağı konserde, Flamenko'nun genç yıldızı Fuensanta, "La Moneta" dans gösterisi sunacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Şef Ola Rudner yönetimindeki orkestraya, piyanoda Emre Şen eşlik edecek.

Konserde, Chopin'in "Piyano Konçertosu No. 2" ve Beethoven'in "Senfoni No. 1" isimli eserleri yorumlanacak.

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, Aura Musicale Barok Topluluğu ve Wolfgang Bankl'ın yarın Saint Antoine Kilisesi'nde vereceği konserle sona erecek.

Budapeşte kökenli Aura Musicale Barok Topluluğu ile Avusturyalı bas sanatçısı Wolfgang Bankl, Bach ve Handel'in kantatlarını, Biber, Purcell ve Vivaldi'nin eserlerini seslendirecek.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ve 12 Nisan'da Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kalpak", Zeytinburnu Sahnesi'nde "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Cevahir Salon 1'de "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 2'de "Profesyonel", Küçük Sahne'de "Nice Yıllara", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Çehov Makinesi ile 12 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 12 ve 13 Nisan'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Ölü Adamın Cep Telefonu", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Çin Kahvesi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Yuvaya Dönmek, Babam İçin", Ümraniye Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Hıdrellez", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Kes ve Kaç" isimli oyunlar izlenebilecek.

Sergi

Ahmet Çoktan'ın kaatı sanatıyla yorumladığı 33 "Elhamdülillah" eserinin yer aldığı "Hamd" sergisi, İstanbul'da açılacak.

İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği ve Uluslararası Köprü Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi, yarından itibaren TBMM Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Ahmet Çoktan'ın farklı ülkelerden 33 hattatın 33 "Elhamdülillah" eserini 5 yıllık bir çalışmayla kaatı sanatına aktardığı eserler, sanatçının kendi teknik ve yorumlarıyla ortaya çıktı.

İlk defa İstanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak eserler, 33 ülkede sergilenecek.

Küratörlüğünü Beste Gürsu'nun yaptığı sergi, 19 Nisan'a kadar açık kalacak.

Fransız Ressam Eric Peyret'in İstanbul'u yansıttığı "Borderlines" isimli resim sergisi, Gama Art Gallery'de görülebilir.

Fransız sanatçının eserleri bugüne kadar İtalya, Avustralya, Brezilya, Körfez ülkeleri ile New York, Chicago, Amsterdam, Madrid, Dubai gibi dünyanın birçok önemli şehirlerinde sergilendi.

Şule Claire Altıntaş'ın küratörlüğünde hazırlanan sergi, 8 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Çocuklar için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 12 ve 13 Nisan'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Fareli Köyün Kavalcısı", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Kedi ile Palyaço", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Boya Benek", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Islık Sever Max", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Boncuk", Ümraniye Sahnesi'nde "Edi'nin Annesi Nerede?", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Pırtlatan Bal", Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Piti", yarın Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 13 Nisan'da Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Küçük Kara Balık", Zeytinburnu Sahnesi'nde ise "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay" isimli oyunlar çocuklarla buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement