İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

Keman virtüözü Itzhak Perlman, 29 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak Filistinli müzisyen Reem Kelani ve Kardeş Türküler, 26 Nisan'da TİM Show Center'da sahne alacak İDSO, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde "Çocuk Bayramı Konseri" verecek.

24.04.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keman virtüözü Itzhak Perlman, İstanbul'da konser verecek.

Önemli müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın "en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, 29 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

"Schindler'in Listesi" filminden de tanınan Perlman konsere, Stradivari'nin altın çağında yapılmış en iyi kemanı olduğu düşünülen 1714 yapımlı Soil Stradivarius ile katılacak.

Filistinli müzisyen Reem Kelani ve Kardeş Türküler, 26 Nisan'da TİM Show Center'da sahne alacak.

Solistler, müzisyenler ve dansçılardan oluşan 38 kişilik grup, Türkçe, Kürtçe, Rumca, Ermenice, Lazca, Arapça gibi dillerde şarkılardan ve danslardan oluşan gösteri sunacak.

Boğaziçi Caz Korosu ile Film Müzikleri Senfoni Orkestrası (FİLMSO), Şişli Kent Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Son yıllardaki başarılarıyla Türkiye'yi dünyanın saygın müzik platformlarında temsil eden dünya şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu ile yerli ve yabancı film müziklerinin popülaritesinden de yararlanarak senfonik müziği toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen FİLMSO'nun konseri 26 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Birbirinden farklı disiplinlerden yaklaşık 40 kişiyi bünyesinde barındıran, Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, çağdaş müzikten caza ve çok sesli türkü düzenlemelerine uzanan geniş bir repertuvarı izleyiciye sunacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde "Çocuk Bayramı Konseri" verecek.

Mustafa Alabora'nın anlatıcı olarak yer alacağı konserde orkestrayı şef Antonio Pirolli yönetecek.

Konserde, orkestraya, trombonda Burak Dursun ile Altay Acar, vurma sazlarda Elif Atamer, klarinette Arda Serindağ ile Keremcan Köse, fagotta ise Boğaç İpeklioğulları eşlik edecek. Konserde, Prokofiev'in "Peter ve Kurt" adlı eseri seslendirilecek.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 29 Nisan'da konser verecek.

Viyolonselde Rahşan Apay'ın eşlik edeceği orkestra, konserde genç kuşak bestecilerden Armağan Durdağ'ın "Roxana Viyolonsel Konçertosu"nu yorumlayacak.

Flüt sanatçısı Adam Walker ve piyanist James Baillieu, 30 Nisan'da CRR'de konser verecek. 2009 yılında 21 yaşındayken, Classic FM Radio tarafından "En iyi 5 uluslararası flütistten biri" olarak gösterilen Walker ile oda müziği sanatçısı ve piyanist Baillieu, zengin bir repertuvarı izleyiciyle buluşturacak.

Paloma San Basilio, yarın İş Sanat'ta konser verecek. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü "Sombras" ile adım atan İspanyol sanatçı, 2006 yılında Latin Grammy Ödülü'ne layık görüldü. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerinde 30'u aşkın albümü bulunan Paloma, 1980'lerin sonunda parlak yeteneğini oyunculuğa da çevirerek, 2 yıl süren bir dünya turnesinde "Evita" müzikalinde başrolde oynadı.

Sahne sanatları

İspanyol binicilik ustası Miguel Barrionuevo ve Alex Giano ile seçkin Endülüs Atları'nın duygusal hikayesini ve ustaların onlarla olan güzel ilişkisini anlatan "Atların Efendisi" gösterisi, yarın ile 26 ve 27 Nisan'da Ora Arena'da sahnelenecek.

Gösterideki biniciler ekibinde, Barrionuevo'nun yanı sıra Alejandro Barrionuevo, Alex Giona, Manolo Zumariva, Ricardo Navas ve Voltige Sherzod Mamatov da yer alıyor.

Usta ve atı birleştiren koşulsuz sevgi, muhteşem ışık ve görsel şov ile dev bir etkinliğe dönüşen gösteride, 60 at görev yapıyor.

20. İFSAK Kısa Film Festivali

20. İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Kısa Film Festivali, 26-27 Nisan'da Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Festivalde tek seçiciliğini Erden Kıral'ın yaptığı 34. İFSAK Kısa Film Yarışması'nın ön elemeyi geçen filmlerinin gösterimi yapılacak.

Etkinlikte, İFSAK Kısa Film Atölyesi'nde Rıza Kıraç ve öğrencilerinin çektiği 2 kısa film gösterilecek, moderatörlüğünü Rıza Kıraç'ın yapacağı Pelin Esmer söyleşisi düzenlenecek. Film gösterimleri ve etkinlikler ücretsiz olacak.

- Heybeliada Ruhban Okulu'nda film gösterimi

Filistinli yönetmen Robert Savo'nun yeni filmi "The Savior/ Kurtarıcı" Paskalya Bayramı kapsamında, Heybeliada Ruhban Okulu'nun tarihi atmosferinde Türkiye özel gösterimini gerçekleştirecek.

Luka İncil'ine sadık kalınarak çekilen "Kurtarıcı" filmi, Hz. İsa'nın kendi çağının koşulları içindeki öğretisinin ve mucizevi doğumundan işkenceyle ölümüne kadar olan hikayesini anlatıyor.

Tüm dünya için bir barış mesajı olduğu belirtilen filmi, yönetmen Savo en modern tekniklerini kullanarak çekti. 2013 yapımı film, hikayenin geçtiği döneminin şartlarını vurucu şekilde perdeye yansıtıyor.

Çekimleri Ürdün ve Bulgaristan'da gerçekleştirilen filminde, çoğunlukla Ürdünlü Müslüman oyuncular yer alıyor.

Ürdünlü Talal Abu Al Ragheb'in bestelediği film müziğinin kadın vokalleri, Bulgaristan'ın tarihi Halk Korosu"Philip Koutev"den erkek vokalleriyse "St. Romanus the Melodist" Korosu'ndan seçildi.

Heybeliada Ruhban Okulu'nun tarihinde ilk defa bir film gösterimine ev sahipliği yapacağı etkinlik, 27 Nisan Pazar günü Tören Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ile 26 ve 27 Nisan'da Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 1'de "Üç Kız Kardeş", Küçük Sahne'de "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", Küçükçekmece CKSM'de "Kızılırmak", 26 ve 27 Nisan'da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet", yarın ve 26 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın ile 26 ve 27 Nisan'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Shakespeare", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Ocak", Ümraniye Sahnesi'nde "Kes ve Kaç", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çocuklar için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "30. Çocuk Şenliği" kapsamında, ücretsiz gösterimlerle çocukları tiyatroyla buluşturuyor.

"Haydi Çocuklar Tiyatroya" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 26 ve 27 Nisan'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Pırtlatan Bal", Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Piti", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Islık Sever Max", Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde "İyi de Güneş Nerede?", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Benimle Oynar mısın?", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Karagöz Tatlıcı", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Karagöz Tatlıcı", Ümraniye Sahnesi'nde "Alaadin'in Sihirli Lambası" oyunları izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement