İstanbul'da, "Malatya Kültür Merkezi Projesi " Planı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da, "Malatya Kültür Merkezi Projesi " Planı

İstanbul\'da, "Malatya Kültür Merkezi Projesi " Planı

İstanbul’da, “Malatya Kültür Merkezi Projesi”nin planlandığı bildirildi.

01.07.2014 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, "Malatya Kültür Merkezi Projesi"nin planlandığı bildirildi.

Dünya Basın Mensupları Derneği'nce, İstanbul Gönen Otel'de düzenlenen konferansta konuşan iş adamı, Koçdağ Motorlu Araçlar, Bakım, Servis, Ticaret Ltd. Şti. Başkanı Mehmet Koçdağ, "Malatya Kültür Merkezi Projesi"ni gündeme getirdi.

İstanbul'da yaşayan Malatyalılar için "Malatya Kültür Merkezi"nin şart olduğunu dile getiren Koçdağ, bunun hiç de zor olmadığını söyledi. Koçdağ, "Bizim ülkemizde bir Malatya'mız var. Doğu'nun incisi. Yani diyebiliriz ki, ülkemizin dehası. Cumhurbaşkanlarımız, siyasetçilerimiz, komutanlarımız ayrı ayrı cevherdir. Ancak bizim hepimiz birey olarak çok başarılıyız. Fakat kolektif olarak maalesef, bunu hep birbirimize söylüyoruz, kolektif olarak pek başarılı değiliz. Neden başarılı değiliz? Bir araya gelmiyoruz ya da gelemiyoruz. Vaktimiz olmuyor. Bunu başaramadık bir türlü. Ancak biz Malatyalılar olarak zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Örneğin ben Malatya Eğitim Vakfı'nda Mütevelli Üyeyim, MASTÖB'de üyeyim, MİAD'da üyeyim, Küçükçekmece İş Adamları Derneği'nde üyeyim, Küçükçekmece Malatyalılar Derneği'nde üyeyim, bizim kendi köyümüzün dernekleri var, Arguvan Eğitim Vakfı'nda üyeyim, birçok daha sayamadıklarımda var. Fakat biz bu toplantılarımızı, falanca yerde yapıyoruz. Bir toplantımız var. Ara bakalım gideceğiniz adresi bulabilirsen" dedi.

İnsanların hep hayal kurduğunu ve kendisinin de bir hayal kurduğunu belirten Koçdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir hayal kurdum. Ben hayalimi kağıda döktüm. Bir proje yaptım. Onu bugün buraya da getirdim. Proje yaptım. Çizdim, getirdim. Olur mu? Olur. Hayalimde Malatya Kültür Merkezi düşündüm. Bu işin en zor tarafı arsa. İnanın arsayı aldıktan sonra bu kültür merkezini çok kolay yaparız. Çok özverili hemşerilerimiz var. Çok gönüllü olan hemşerilerimiz var. Proje çizenlerimiz var, müteahhitlerimiz var, çakılcılarımız var, kalıpçılarımız var, demircilerimiz var. Var oğlu var. Herkes var. Yok yok."

Hayalini kurduğu Malatya Kültür Merkezi Projesi ile ilgili bilgiler de veren Koçdağ, Malatya Kültür Merkezi 'nin teknik projesi hakkında da bilgi aktardı.

Koçdağ, "Örneğin düğün yapacağız. Gideriz, kendi yerimizde yaparız. Adres çok önemli. En azından adresimiz belli olacak. Başkalarına da burası kiraya verilebilir. Affınıza sığınaraktan söylüyorum bu bir hayal. Ama biz bunu hep birlikte el birliğiyle gerçekleştiririz. Hem bu kültür merkezimizi hemşerilerimize sunarız. Çok iyi olur. Her Malatyalı ayrı bir cevherdir. Ben öyle diyorum. Kanımızın son damlasına kadar Malatya için, ülkemiz için çalışacağız. Bozan varsa da ülkemizi, biz bastıracağız. O bozanlara engel olacağızf" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'da, 'Malatya Kültür Merkezi Projesi ' Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement