İstanbul'da Mali Polis'ten Operasyon (2) - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Mali Polis'ten Operasyon (2)

Karşılıksız çek kesen ve çek yaprakları satan bir şebekeyi yaklaşık 8 aydır takip eden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah 10 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi.

12.06.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşılıksız çek kesen ve çek yaprakları satan bir şebekeyi yaklaşık 8 aydır takip eden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah 10 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. 5'i kadın 42 şüpheli gözaltına alınırken, şebekenin bu yolla piyasayı yaklaşık 150 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yaklaşık 8 ay önce karşılıksız çek kesen bir şebekeyle ilgili ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, fiziki ve teknik takip sonucunda şebekenin onlarca paravan şirket kurarak bu şirketler üzerinden çekle alışveriş yaptığını, çeklerin karşılıksız çıktığını ve para karşılığı çek yaprağı satıldığını belirledi. Polis, şebekenin bu yolla yaklaşık 150 milyon lira vurgun yaptığını belirledi.

10 İLDE 42 GÖZALTI

Mali Polis, sabah saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Denizli, Sakarya, Kocaeli, Aydın ve İzmir'de eşzamanlı şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda 5'i kadın 42 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri yaptıkları aramalarda çok sayıda çek yaprağı ve sahte çek ele geçirdi.

100 PARAVAN ŞİRKET KURMUŞLAR

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, Yılmaz K.'nın liderliğini yaptığı şebekenin düşük ücretlerle temizlikçi ve çaycı olarak işe aldıkları kişiler üzerine yaklaşık 100 paravan şirket kurduklarını belirledi. Şebeke, kurulan paravan şirketler arasında alışveriş yapıp, ödemelerini de çekle yaparak bankalardaki kredi notlarını artırıyordu. Şebeke daha sonra tekstil ve elektronik sektörü başta olmak üzere çeşitli şirketlerden çekle ürün satın alıyordu. Alınan ürünler hemen piyasaya sürülerek satılıyor, ürünü firmaya satan şirket ise parasını alamıyordu.

20 BİN LİRAYA ÇEK YAPRAĞI

Polis ekipleri, şebeke üyelerinin 20 bin liradan başlayan fiyatlarla çek yaprağı sattığını da tespit etti. Ekipler, şebeke üyelerinin kazandıkları paralarla lüks yaşam sürdüklerini belirledi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Şüphelilerin Emniyet'teki işlemleri devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Mali Polis'ten Operasyon (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement