İstanbul'da "Okula Uyum Eğitimi" Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Okula Uyum Eğitimi" Başladı

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Biz onları bağrımıza basıyoruz.

08.09.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı.

Güngören'deki Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleştirilen programın açılış törenine katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 2014 -2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ana sınıfı ve ilkokula yeni başlayacak çocuklar için "uyum programı" gerçekleştirildiğini belirtti.

Her çocuğun özel olduğunu bildiren Yıldız, "Biz onları bağrımıza basıyoruz. Onlar bizim için candır, canandır. Onlar bundan sonra bizim yol arkadaşımızdır. Bizim en büyük varlığımız, zenginliğimiz çocuklarımızdır. Biz empati duygusunu da insani noktada en üst seviyede, fedakarlık noktasında zirvede olan öğretmenlerimizle yönetici arkadaşlarımızla ve bütün yönetim tabakamızla diyoruz ki siz çocuklarınızı emin ellere bıraktınız. Bundan sonra bu çocuklar sizin olduğu kadar bizim de çocuğumuz" dedi.

Velilere de önerilerde bulunan Yıldız, çocuklarıyla ilgili eğitim öğretim döneminin yalnızca ilk haftasında değil, yıl boyunca çocuklarıyla ilgili okul yönetimlerinden ve öğretmenlerden talepte bulunmalarını, beklenti ve şikayetlerini paylaşmalarını istedi.

Yıldız, yaz döneminde okulların eksiklerinin tamamlanmaya çalışıldığını, onarım ve tamiratlarının yapıldığını kaydederek, "Okullar canlı bir organizma gibi, interaktif şekilde sürekli üzerine bir şeyler koymamız gerekiyor" dedi.

TEOG yerleştirmeleri

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre yapılacak nakil sürecinin  devam ettiğini anlatan Yıldız, "Çocuklarınız tercihlerini nakil sürecinde takip ettikleri takdirde, puanları itibarıyla daha iyi bir üst tercihe taşıyabilirler. Nakil süreci, okula ya da istediği okula yerleşememiş çocuklar için değil genel anlamda hak ettikleri ve ideallerinde olan okula yerleşmek için de bir fırsattır. Bunu da iyi değerlendirsinler" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızın yeteneklerine dikkat ederek, çocuklarınızı yönlendiriniz"

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da okulların açılışıyla çocukların hayatında yeni bir dönem başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Çocuklarınız yeni bir hayata, eğitim dönemine başlıyor. Muhakkak ki çocuklarınızın gelecekte ne olacağı ile ilgili hayalleriniz var. Sizin hayallerinizden daha önemli olan, çocuklarınızın neyi başarabileceği ve hangi konuda yetenekli olduğu. Çocuklarınızı yönlendiriniz, ama onların yeteneklerine dikkat ederek."

Çocukların bu ülkenin en önemli gücü olduğunu da kaydeden Karaman, "Bu potansiyeli, bu ülkeye armağan edebilmemiz için, o çocukların iyi ve başarılı olabilecekleri konuda yetişmeleri lazım" dedi.

Açılışın ardından Muammer Yıldız ve beraberindekiler, sınıfları gezerek, çocuklarla sohbet etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Okula Uyum Eğitimi' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement