İstanbul'da Polise Silahlı Saldırı! 1 Polis Şehit Oldu, 1 Saldırgan Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Polise Silahlı Saldırı! 1 Polis Şehit Oldu, 1 Saldırgan Öldürüldü

İstanbul\'da Polise Silahlı Saldırı! 1 Polis Şehit Oldu, 1 Saldırgan Öldürüldü

İstanbul Arnavutköy'de gasp çetesi üyeleri polise ateş açtı. Çıkan çatışmada, Emniyet müdürü yaralanırken bir başka yaralı polis ise hastanede şehit oldu. Operasyonda 1 saldırgan da öldürüldü.

15.06.2016 13:06  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Arnavutköy'de hareketli dakikalar yaşanıyor. Mobil polis ekipleriyle gasp çetesi mensubu olduğu belirtilen şüpheliler arasında çatışma çıktı. NTV muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Ömerli Mahallesi'ndeki çatışmada bir emniyet müdürü ile bir polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru Ayhan Ölçer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışma sonrası bölgeye destek ekipler ile özel harekat ekipleri sevk edildi. Operasyon anı kameralara yansıdı.

ZIRHLI ARAÇLAR DUVARLARI YIKTI

Saat 14.12 itibari ile özel harekat ekipleri gecekonduya girdi. Özel harekatçıların içeri girmesiyle silah sesleri yoğunlaştı. Bölgeye gelen zırhlı araçlar da binaya arkadan çarparak duvarları yıktılar.

1 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Saat 14.30 itibari ile ise bir saldırganın öldürüldüğü bilgisi geldi. Silah sesleri de susmuş durumda. Saldırganın 44 yaşındaki Seyfettin Genç olduğu öğrenildi. Genç'in uyuşturucudan sabıkalı olduğu, 'yaralama' suçundan arandığı belirtildi.

NELER YAŞANDI?

Arnavutköy Belediyesi R. Muhtar Ahmet Ensar Parkı yakınlarında denetim yapan polis ekipleri, arandığı belirlenen bir kişiyi gözaltına almak istedi. Polise direnen şüphelinin yer aldığı gruptan ateş açılması üzerine bir polis memuru yaralandı.

YARALI POLİSİ ALIKOYDULAR, EMNİYET MÜDÜRÜ BACAĞINDAN VURULDU

Yaralı polisi bir süre alıkoyan şüphelilerle ekipler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü de ayağından yaralandı. Yaralılar, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

BARAKADAN DUMAN YÜKSELDİ

Çatışma üzerine bölgeye Özel Harekat ekipleri ve müzakere timleri gönderildi. Olay yerinde 2 saldırgan olduğu belirtildi. Polis ekipler çatışmanın yaşandığı gecekondunun çevresini kuşattı. Zaman zaman silah sesleri geldi.

Park ve çevresi boşaltılıp güvenlik şeridi çekilirken, polis helikopteri de bölgeyi havadan kontrol ediyor. Şüphelilerin saklandığı barakadan duman yükselmeye başladı.

POLİS ŞEHİT OLDU

Operasyonun ilerleyen dakikalarında bir saldırgan öldürüldü. Operasyon da sona erdi. Hastaneye kaldırılan polis ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Arnavutköy'deki çatışmada yaralanan Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz'ı tedavi gördüğü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Çalışkan ziyaretin ardından açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.


(Operasyonu yürüten polislerin sipere yattığı görüldü.)

İşte o operasyondan kareler:



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Polise Silahlı Saldırı! 1 Polis Şehit Oldu, 1 Saldırgan Öldürüldü - Son Dakika


Advertisement