İstanbul'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Ramazan Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir dizi Ramazan etkinliği düzenledi.

03.07.2013 16:26  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, etkinliklerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

Sultanahmet Meydanı Ramazan ayı boyunca, İstanbul'la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarını gerçekleştireceği ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı etkinlikler halkla bütünleşecek. Yüzyıllık tatların ve sanatların aynı zamanda görsel şovlarının da yer alacağı çarşıda İstanbul halkı adeta kültürel bir şölene tanık olacak.

Asırlık Tatlar: Helva, Lokum, Kuru Kahve, Baklava, Boza... Çarşıyı ziyarete gelen İstanbullular lokumdan helvaya, kahveden yoğurda kadar özü İstanbul'a ait olan tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar. İstanbul'la özdeşleşmiş bu markalar ürünlerinin yapımını görsel şovlarla İstanbul halkı ile buluşturacak.

Eski Zanaatlar: Çini, Ebru, Telkari, Kaligrafi, Minyatür, Tezhip... Ziyaretçiler çarşıda, cam işçiliği, ebru, çini, kaligrafi, minyatür, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

SAHNE ETKİNLİKLERİ FESHANE VE BEYAZIT'TA…

Ramazan İstanbul Etkinlikleri bu yıl da Feshane Bahçesi'nde ve Beyazıt Meydanı'nda müzik, eğlence, şiir ve konserlerle İstanbul halkıyla buluşacak. Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası tasavvuf müziğinden Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ahmet Özhan, Orhan Hakalmaz, Uğur Işılak, Esat Kabaklı, Erkan Mutlu, Mustafa Demirci ve Bedirhan Gökçe'nin de aralarında bulunduğu sanatçıların konserlerinin yanı sıra şiir dinletileri de Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda olacak.

RAMAZAN'DA ÇOCUKLAR UNUTULMADI…

Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırlandı. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirecek, Ramazan'a özel yarışmalara katılacak, geleneksel gösteri sanatları ile farklı bir heyecanı yaşayacaklar.

TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI BEYAZIT'TA…

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt Meydanı'nda ziyaretçileriyle buluşacak. 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkanı sağlayacak. Fuarda, 200 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak. 32. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında ilki 2011 yılında yapılan Ramazan Sohbetleri de bir kez daha Beyazıt Meydanı'nda İstanbulluları ağırlayacak. Ramazan'ın ilk günü başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi'ne kadar birbirinden değerli 26 yazarın katılımı ile gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını İftar sofralarında buluşturacak. Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul'un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. Sokaklarda kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerimizin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönüllüleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor.

İftar programı kapsamında İstanbul'un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak.

Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezince karşılanacak.

Mobil büfeler Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yoğunlaşan trafikte bekleyen sürücülerin yiyecek-içecek ihtiyacını karşılamak üzere hizmet verecek. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüsünde iftar vaktinde trafikte olan sürücüler oruçlarını mobil büfenin dağıttığı su, çay ve iftariyelik ile açacaklar.

RAMAZAN SOFRALARININ BULUŞMA NOKTASI; SOSYAL TESİSLER

Avrupa ve Anadolu yakasının en güzel 15 farklı noktasında hizmet sunan Sosyal Tesislerde, Ramazan ayına özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenlenecek. Her gün değişen menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri konuklara özel hazırlanıyor. Set menü olarak kişi başı fiyatı geçen sene olduğu gibi 30 TL'den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Arnavutköy, Avcılar, Beykoz Koru, Beykoz Sahil, Çamlıca, Dragos,Florya, Fethipaşa,Gözdağı, Haliç, İstinye, Kasımpaşa, Küçükçekmece, 1453 Topkapı, Zeytinburnu Sosyal Tesisleri hizmet verecek.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement