İstanbul'da Sağanak - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Sağanak

İstanbul'da aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

16.06.2015 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde aksamalar yaşandı. Havalimanına iniş ve kalkış yapacak uçaklarda, gecikmeler meydana geldi.

Havalimanı yetkilileri, bir süre daha devam etmesi beklenen yağış nedeniyle yolcuları hava trafiğindeki gecikmeler konusunda uyardı.

Trafik yoğunluğu oluştu

Yağış sırasında dışarıda olan vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Otobüs durakları, apartman girişleri ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşlar, bir süre yağmurun dinmesini bekledi.

Yağış nedeniyle, kentte ana arterler ve caddelerde de trafik yoğunluğu oluştu. Belediye ve trafik ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için belirli noktalarda önlem aldı.

Belediyeden uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yağış nedeniyle AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekiplerinin hazır bekletildiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul'un bu akşam saatlerinden itibaren yaz yağmurlarının etkisi altına girdiği aktarıldı.

Önce Avrupa yakasında gök gürültülü, sağanak ve yer yer şiddetli olması beklenen yağışın kısa sürede il genelinde etkili olacağı bilgisi verilen açıklamada, 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 18-27 kilogram yağış düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Ani yağış nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalar olabileceğine işaret edilen açıklamada, olumsuzluklara karşı AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekiplerinin hazır bekletildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement