İstanbul'da Sahteciliğe Yönelik Operasyon - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Sahteciliğe Yönelik Operasyon

Fatih'te bir iş yerinde çok sayıda sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, araç tescil belgesi, banka çeki, arsa tapusu, lise ve üniversite diplomaları ile öğrenci teşekkür belgeleri ele geçirildi.

13.05.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'te bir iş yerinde çok sayıda sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, araç tescil belgesi, banka çeki, arsa tapusu, lise ve üniversite diplomaları ile öğrenci teşekkür belgeleri ele geçirildi. Operasyonda, iki şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahtecilik yapıldığı öğrenilen Fatih'teki bir iş yerine baskın düzenledi.

İş yerinde yapılan aramada 50, 100 ve 200'lük banknotlara basılmış sahte 300 bin lira, sahte oldukları belirlenen 53 sürücü belgesi, 140 araç tescil belgesi, 3 araç ruhsatı, 130 nüfus cüzdanı, çeşitli bankalara ait çek koçanları, çok sayıda lise ve üniversite diploması, öğrenci teşekkür belgesi, engelli raporu, arsa tapusu, fatura ile ile 1 ruhsatsız tabanca, 8 mermi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü mühürleri, 4 yazıcı ve 1 kaplama makinesi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan İ.G. (54) ve A.N.F'nin (40) para karşılığında sahte kimlik ve belge düzenledikleri, sahte teşekkür belgelerini okul önlerinde öğrencilere 100 liradan sattıkları, sahte tapu ile satmak istedikleri arsalar için kapora aldıkları çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan iki şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Sahteciliğe Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement