İstanbul'da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu toplumda herkesin şehit ve gazileri vefayla anarken onlara olan borcunu ödemenin gayreti içinde olduğunu belirterek, "İnşallah onların ruhaniyeti ile birlikte bizler de ülkemizi çağdaş medeniyetlerin üstüne taşıyarak onların ideallerini gerçekleştireceğiz" dedi.

03.07.2015 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu toplumda herkesin şehit ve gazileri vefayla anarken onlara olan borcunu ödemenin gayreti içinde olduğunu belirterek, "İnşallah onların ruhaniyeti ile birlikte bizler de ülkemizi çağdaş medeniyetlerin üstüne taşıyarak onların ideallerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Topkapı'daki 1453 Sosyal Tesisleri'nde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verdi.

Program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra şehit aileleri ve gaziler, masalarına oturan mülki ve askeri yetkililerle iftarlarını yaptı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, iftardan önce yaptığı konuşmada, ramazanın manevi atmosferinde şehit aileleri ve gazilerle oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitler ve gazilerle ilgili programlar söz konusu olduğunda her zaman yüksek istek ve heyecan içinde olduklarını dile getiren Şahin, şehitlere Allah'tan rahmet diledi, gazilere ise minnet ve şükranlarını arz etti.

Bir toprak parçasının vatan olabilmesinin uğruna dökülen kanlarla mümkün olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"Milletimiz tarihin derinliklerinden beri hür türlü mücadele ve özveriyle bugünlere gelmiştir. Milletimizi bulunduğu toprak parçalarını vatan yapmak için her türlü fedakarlığı, gayreti ve çabayı göze almış ve bunun gereğini yapmak için bir adım geri durmamıştır. Onu için bu millet 5 bin yıldır bayraksız, vatansız kalmamıştır. Bundan sonra da inşallah bu millet bayraksız ve vatansız kalmayacaktır. Bunu düğüne gider gibi ölüme giden şehitlerimiz, kahramanlarımız sayesinde sağladık. Bundan sonra da gerekirse bu bedeli gözümüz kırpmadan ödemek kaydıyla sağlamaya devam edeceğiz."

"Borçluluk duygusuyla yaşamaya devam edeceğiz"

Şahin, şehit ailelerinin evlatlarının acısını sürekli yaşadıklarını anımsattı.

Ülke olarak şehit ailelerinin yaşadığı sıkıntıyı yüreklerinin en derin noktalarında onlarla yaşamaya ve hissetmeye devam ettiklerini vurgulayan Şahin, şunları anlattı:

"Biz, sizlere millet olarak, devlet olarak minnettarız. Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Dolayısıyla sizler bu milletten bu topluluktan her zaman alacaklısınız. Siz ne yapılırsa yapılsın, size hangi şey yapılırsa yapılsın bu milletten alacaklı olmaya devam edeceksiniz. Bu borçluluk duygusuyla yaşamaya devam edeceğiz.

Kuran-ı Kerim'de şehitler için 'Onlara ölüler demeyin, bilakis onlar diridir ama siz bunun farkında olamazsınız, bilemezsiniz' der. Biz buna iman ediyoruz. Şehitlerimiz belki fiziken aramızdan ayrıldı ama capcanlı hayatlarına aramızda devam ediyorlar. Onun için şehit ailelerimiz hiçbir zaman bir kayıp duygusu yaşamasınlar. Onlar hep sizlerin yanında, sizlerin sevinçleri ve mutluluğuyla bir hayat sürüyorlar. "

Şahin, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu, bir kişinin bu duyguyu tattıktan sonra Allah'tan tekrar şehit olmak için dünyaya göndermesini istediğini belirtti.

Toplum olarak şehit ailelerine hizmet duygusunu kaybetmediklerini anlatan Şahin, "Herkes şehidimizi ve gazimizi vefa ile anarken ona olan borcunu ödemenin gayreti içerisindedir. İnşallah onların ruhaniyeti ile birlikte bizler de ülkemizi çağdaş medeniyetlerin üstüne taşıyarak onların ideallerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, son dönemde devletin ve hükümetin şehit aileleri ve gazileri için önemli hizmetler yaptığını ve müesseseler açtığını ifade ederek, her zaman kapılarının şehit yakınları ve gazilere açık olduğunu, her türlü sıkıntılarında onların yanında olacaklarını aktardı.

İftar, dua edilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok, 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, çok sayıda askeri yetkili, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, İstanbul'daki şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar - Son Dakika

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Adana'da Motosikletle Babaannesini Ziyarete Giden Genç Maganda Kurşunuyla Hayatını Kaybetti
    09:55 Adana'da Motosikletle Babaannesini Ziyarete Giden Genç Maganda Kurşunuyla Hayatını Kaybetti

    Adana'da sokak ortasında öldürülen gencin motosikletiyle babaannesini ziyarete gittiği sırada iki kişinin bir iş yerine silahlı saldırı düzenlemesi sonucu gelen maganda kurşunuyla hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Genç, taksi durağına yaklaşık 14 el ateş açan şüphelilerin saldırısı sırasında babaannesine giderken kurşunların hedefi oldu. Baba, katillerin bulunup adalete teslim edilmesini istediğini belirtirken, babaanne ise oğlunun kör bir kurşuna rastladığını söyledi.


Advertisement