İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

İstanbul'da çeşitli bankaların hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

27.04.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da çeşitli bankaların hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankalardan ve dolandırıldığını belirten vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, 2 ay önce başlattıkları çalışma kapsamında, bir şebekenin İstanbul, Kayseri, Kırıkkale ve Denizli'de banka ATM'lerine yerleştirdikleri kopyalama düzenekleri ile banka hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak, haksız kazanç elde ettiğini belirledi.

Polis, Pendik ve Avcılar'da kiraladıkları lüks sitelerdeki dairelerde kart kopyaladıklarını tespit ettiği şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonda İ.B, O.B, O.T, S.T. ve M.A. gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 4 dizüstü bilgisayar, 2 manyetik şerit okuma ve yazma cihazı, 3 harici disk, 2 flash bellek, 5 hafıza kartı, 7 SİM kart, 4 kart kopyalama düzeneği, 141 sahte olarak üretilmiş kullanıma hazır manyetik şeritli kart, 16 hafıza kartı okuyucusu, 2 sahte sürücü belgesi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 kart basma makinesi, 1 PVC kaplama makinesi, 1 PVC plastik kalıp, 25 piyasaya sürülmeye hazırlanmış kart kopyalama düzeneği, kart kopyalama düzeneği imalatında kullanılan matkap, zımpara, lehim makinesi, yapıştırıcı, elektronik devre, silikon tabancası, şarj cihazları, kart kopyalama cihazlarının ATM üzerinde orijinaline benzer şekilde görünmesini sağlamaya yarayan yazılar ve sprey boyalar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin 200'ün üzerinde kart kopyalayarak, 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Adreslerde 202 kişi adına üretilmiş sahte kart bulundu.

Aramada sahte kimliklerin E.Ş'nin iş yerinde yapıldığının belirlenmesi üzerine E.Ş. de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Ş. serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Siber Dolandırıcılık' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement