İstanbul'da Tenis Heyecanı - Son Dakika
Spor

İstanbul'da Tenis Heyecanı

Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kulübünün ev sahipliğini yaptığı, ATP Turu'nun prestijli turnuvalarından American Express İstanbul Challenger'da ana tablo ilk tur mücadelesi sürüyor.

13.09.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kulübünün ev sahipliğini yaptığı, ATP Turu'nun prestijli turnuvalarından American Express İstanbul Challenger'da ana tablo ilk tur mücadelesi sürüyor.

Turnuvayla ilgili basın toplantısı, TED Spor Kulübünün Tarabya'daki tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya, TED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tınaz, turnuva direktörü Cem Yılmaz, turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Tunuslu Malek Jaziri ile Türk tenisçiler Barkın Yalçınkale ve Muhammet Haylaz katıldı.

Mehmet Tınaz, kulübün 83. yılında bu turnuvayı 68. kez düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Tınaz, turnuvayı bu sene hem erkekler hem de kadınlarda gerçekleştirmek istediklerini ancak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle Uluslararası Tenis Federasyonunun Türkiye'de ekim başına kadar kadınlar turnuvası düzenlenmesine izin vermemesinden dolayı, organizasyonu yalnızca erkeklerde yaptıklarını söyledi.

TED Yönetim Kurulu Başkanı Tınaz, bu sene Türk oyuncuların turnuvada fazla sayıda yer aldığının da altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene Türk oyuncuların katılımı çok fazla. Tur atlayan isimler de var. Marsel İlhan bu yıl bir düşüş yaşadı ama bu turnuvada daha iyi bir sonuç alacağını ümit ediyoruz. Umarım iyi bir turnuva seyrederiz ve yakın zamanda bir Türk tenisçiyi finalde görürüz."

Mehmet Tınaz, turnuvanın Kurban Bayramı'na denk gelmesi ile ilgili olarak, "Bu uluslararası takvimde yer alan bir turnuva. Bu nedenle tarihini değiştiremedik." açıklamasında bulundu.

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Malek Jaziri de İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Öncelikle herkesin Kurban Bayramı'nı kutlamak istiyorum. Uzun yıllardır düzenlenen, böylesine köklü ve önemli bir turnuvada yer aldığım için mutluyum. Umarım güzel bir turnuva olur." ifadelerini kullandı.

10 Eylül'de eleme müsabakaları ile başlayan turnuva 18 Eylül'deki tekler finali ile sona erecek. Organizasyonda toplam 75 bin dolar ödül dağıtılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'da Tenis Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement