İstanbul'da IŞİD'in Eylem Timine Operasyon! - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da IŞİD'in Eylem Timine Operasyon!

Sultanbeyli'de, IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda IŞİD'in eylem timinin yakalandığı belirtiliyor. İki ilde daha IŞİD operasyonu ve gözaltılar var.

27.10.2015 08:20  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Diyarbakır'da gerçekleştirilen IŞİD operasyonun ardından bu sabah da Sultanbeyli'de, terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul'da IŞİD'in eylem timinin yakalandığı belirtiliyor. Kocaeli'de 20'ye yakın, Konya'da ise 30 kişi IŞİD operasyonlarında gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

KAÇARKEN DÜŞTÜ, YARALANDI

Bu arada, Sultanbeyli Fatih Bulvarı'ndaki bir fırının üst katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda, polisten kaçmak isterken yüksekten düştüğü öne sürülen bir şüpheli yaralandı. Zanlı, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınmak istenen bir zanlının da ormanlık alana kaçtığı öğrenildi. Adreslerdeki aramalar devam ediyor.

DİKKAT ÇEKEN PANKART

Operasyon düzenlenen dairedeki pankart ve yazılar dikkat çekti. Operasyon düzenlenen fırının üst katındaki dairede duvarda "Tevhide Çağrı" şeklinde pankart asılı olduğu görüldü. Operasyon yapılan başka bir adreste polisin el koyduğu bilgisayar kasasını aracın bagajına koyduğu görüldü. Operasyon kapsamında gözaltına alınmak istenen bir şüphelinin ise birinin de ormanlık alana kaçtığı bildirildi.

Operasyon hakkında detaylı bilgi verilmezken operasyon düzenlenen adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.

EYLEM TİMİ GÖZALTINDA

Öte yandan İstanbul'da düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD'in eylem timi olduğu öğrenilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 yedek şarjör, 25 mermi, bilgisayar ve çok sayıda SD kart ele geçirildi. Öte yandan, şüphelilerin örgütsel amaçla kullandıkları iddia edilen telefonlara da el konuldu.

Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki IŞİD üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi.

Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü.

ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Emniyetteki işlemleri süren zanlıların tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması için teknik elemanların da aralarında bulunduğu özel bir ekibin görevlendirildiği bildirildi.

YDG-H'YE DE OPERASYON!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Sultangazi'de bir kafeye düzenlediği operasyonda, terör örgütü YDG-H üyelerinin, birçok eylemde kullandığı silah ve çok sayıda kıyafet ele geçirdi.

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, Yunus Emre Mahallesi, Murat Celep Caddesi'ndeki bir kafeye terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin çok sık giriş çıkış yaptığını belirledi. Bunun üzerine kafeye düzenlenen baskında, çeşitli yerlere gizlenmiş; 1 pompalı tüfek, 8 mermi, 1 dizüstü bilgisayar ile şüphelilerin eylemlerde kimliklerini gizlemek için kullandığı çok sayıda eşofman, forma, çorap, eldiven, atkı, çanta ve YDG/H yazılı tişörtler ele geçirildi.

Kıyafetler üzerinde yapılan incelemelerde elde edilen biyolojik bulgular, DNA testine tabi tutularak eylemlere katılan şüphelilerin kimliklerinin belirleneceği bildirildi.

KONYA'DA IŞİD OPERASYONU: 30 GÖZALTI

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Konya kent merkezi ile Çumra İlçesi'nde önceden belirlenen İŞİD militanlarının kaldığı evlere şafakla birlikte operasyon başlattı.

Operasyon devam ederken, eş zamanlı basılan evlerde ilk anda gözaltına alınanların sayısı 30'u buldu.

KOCAELİ'DE 20'YE YAKIN GÖZALTI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü IŞİD'e eleman sağlayan kişilere yönelik operasyonda 20'ye yakın kişi gözaltına aldı.

Gebze ağırlıklı olmak üzere bazı ilçeleri de kapsayan operasyon, bir dizi teknik takip üzerine başlatıldı. Gebze'de bazı kişilerin çocuklarının IŞİD'e eleman sağlayan kişiler tarafından kandırılıp Suriye'ye götürdükleri, gizli ev toplantıları ile gençleri kandırdıkları iddiaları üzerine bu kişilerin de bilgilerine başvurularak alınan bilgiler doğrultusunda teknik takip başlatıldı. Bir dizi izlemelerin ardından ekipler bu sabaha karşı operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 20'ye yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


İstanbul\'da IŞİD\'in Eylem Timine Operasyon!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da IŞİD'in Eylem Timine Operasyon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Özer: Şimdiye kadar işidin öldürdüğü insanların Kanı AKPnin üstünde. 21 27 Yanıtla
  • akdeniz: akp ettiğini biçiyor. ama olan millete oluyor. 20 22 Yanıtla
  • vatan: hepsi toplanir sonra isidle takas degil mi tayyip efendi 13 20 Yanıtla
  • murat: Haydi aslanlarım temizleyin hepsini allah sizi korusun Ağrılı 29 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: AZİZ VATANIMIN ŞANLI MİLLETİ ATATÜRK ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKUMANIZI ÖNEMLE RİCA EDERİM... 9 1 Yanıtla
  • kızıltepeli: IŞİDİ ONLAR BÜYÜTTĞÜLER. 5 2 Yanıtla
  • kızıltepeli: IŞİD BİR GÜN TÜM DÜNYANIN BAŞINA BELA OLACAK.TIPKI SURİYE,IRAK,TÜRKİYE VE ÜRDÜNÜN BAŞINA BELA OLDUĞU GİBİ 7 0 Yanıtla
  • Gerçek akp li: seçime yakın akp ve işit in birbirlerini öldürce kimsenin aklına gelmedi. şeytanın bile aklına gelmez + oylar gelsin cukka. 2 0 Yanıtla

Advertisement