İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul\'da Uyuşturucu Operasyonu

*Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

26.06.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

*Operasyonda 26 bin 550 Ectasy hap, 875 tane Captagon hap, 7 kilo 540 gram Bonzai, 1 kilo 298 gram bonzai hammaddesi olarak kullanılan yavşan otu ele geçirildi.

*Şüphelilerin uyuşturucu madde dolu 3 valiz, 1 koli ve leğenlerle binaya girmeleri binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 2 şüphelinin yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İhbarı değerlendiren ekipler Celalettin K. ve Murat R.'yi takibe aldı.

UYUŞTURUCULARI EVE VALİZLE ÇIKARTIYORLAR

Şüphelileri fiziki takibe alan ekipler, Celalettin K. ve Murat R.'yi Esenler'de suçüstü yakalayıp gözaltına aldı. Polis daha sonra şüphelilerin uyuşturucuları sakladığı Küçükçekmece'deki eve gitti.

26 BİN 550 ECTASY, 7 KİLO 540 GRAM BONZAİ

Narkotim Büro Amirliği ekipleri Küçükçekmece Atakent Mahallesi'ndeki evde arama yapmak için savcılıktan gerekli izinleri aldıktan sonra çalışma başlattı. Polislerin, eve düzenledikleri operasyonda 26 bin 550 Ectasy hap, 875 tane Captagon hap, 7 kilo 540 gram Bonzai, 1 kilo 298 gram bonzai hammaddesi olarak kullanılan yavşan otu ve 3 adet hassas terazi ele geçirdi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ, SAHTE PARA, RESMİ BELGE'DE SAHTECİLİK

Şüphelilerin emniyetteki yapılan detaylı araştırmalarında, Murat R.'nin uyuşturucu madde ticareti, sahte para ve ruhsatsız silah bulundurmaktan kaydının olduğu tespit edilirken, Celalettin K.'nın ise uyuşturucu madde ticareti, resmi belgede sahtecilik ve yaralama olaylarına karıştığı ortaya çıktı.

BİNADA YAŞAYAN AİLELERE FARK ETİRMEMEK İÇİN BAVULLA TAŞIMIŞLAR

Şüpheli Celalettin K. ve Murat R.'nin emniyetteki ilk ifadelerinde, uyuşturucu maddeleri binada çok sayıda aile yaşadığı için fark edilmemek adına bavullarla taşıdıklarını söyledikleri iddia edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıkları öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Şüphelilerin binaya 3 valiz, 1 koli ve leğenlerle girmeleri binanın güvenlik kamerasına yansıdı. Narkotim Büro Amirliği ekiplerinin, evde yaptığı detaylı arama polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis ekiplerinin daireye girmeleriyle başlayan operasyonda, evin yatak odasında yerde bulunan valizlerin içinde uyuşturucu madde olduğu görüldü. Daha sonra ele geçirilen uyuşturucu maddeler Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sergi salonunda polisler tarafından görüntülendi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement