Sağanak Yağış İstanbul'u Vurdu! Taksim Tünelini Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Sağanak Yağış İstanbul'u Vurdu! Taksim Tünelini Su Bastı

Sağanak Yağış İstanbul\'u Vurdu! Taksim Tünelini Su Bastı

İstanbul'da sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı. Taksim tüneli ise sular altında kaldı.

23.08.2015 10:40  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Anadolu yakasında gece saatlerinde başlayan yağış sabah Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul'da sağanak yağış sabah saatlerinde bir anda bastırdı. Hala etkisini sürdüren yağış sebebiyle sürücüler de zor anlar yaşadı. İstanbul'da şiddetli yağışın etkisiyle Taksim tüneli sular altında kaldı. Taksim yer altı tüneli neredeyse göle döndü.

İSTANBUL GÜNE YAĞMURLA BAŞLADI

İstanbululular bu sabaha yağmurla uyandı. Etkisini sürdüren sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yağış sebebiyle göz gözü görmüyor.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış TEM Otoyolu Hasdal kavşağında su baskınlarına neden oldu. Bazı araçlar biriken yağmur sularında mahsur kalınca, içerisindeki yolcular zor anlar yaşadı.


SÜRÜCÜLERİN ZOR ANLARI

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, trafikte olumsuzlukları beraberinde getirdi. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle TEM Otoyolu Hasdal kavşağını su bastı. Biriken yağmur suları sürücülere zor anlar yaşattı. Su birikintisinden geçmeye çalışan birçok araç, kavşakta mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarının içerisinde kurtarılmayı beklerken, bazıları kendileri kurtulmaya çalıştı.


BELİNE KADAR SUYA GÖMÜLDÜLER

Yağmur sularında araçları ile mahsur kalan bir aile zor anlar yaşadı. Su birikintisi arabaya dolunca panikleyen biri kadın üç kişi, otomobilden çıkmaya çalıştı. Yarı bellerine kadar suya gömülen yağmurzedeler vatandaşların yardımıyla güvenli bir bölgeye ulaştı


TAKSİM TÜNELİNİ SU BASTI

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Taksim- Tarlabaşı tüneli suyla doldu. Yağmur suları nedeniyle Harbiye istikametinde trafik durdu. Tünelde bir araç mahsur kalırken, su birikintisinin tahliye edilmesi için bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Tünelde devam eden çalışmalar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Tarlabaşı bulvarında uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü. İtfaiyenin su tahliye çalışması bir süre devam etti.


SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Yağmurlu hava sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin bir çok yerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; bugün sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 31

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı34

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağanak Yağış İstanbul'u Vurdu! Taksim Tünelini Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • biri: Baslarim İstanbulin arabasindan önemli olan yağmur bereket 18 2 Yanıtla
  • kars kalesi: Evet bir ak partili belediye daha adamlar hırsızlıktan başını kaldırıp altyapı yapmıyor akkoyunlar yorumlarınız nerde meeeeeeee 11 4 Yanıtla
  • kurtuluş: her araç içinde bir kişi var bunlara ceza kesilmesi lazım aslında 2 4 Yanıtla
  • Pir: İstanbulda özel araç kullanmak saçmalığın daniskası metro metrobüs vapur tramvay gibi toplu taçıma kullanılmalı daha hıZlı ulaşım sağlanıyor 3 3 Yanıtla
  • bbg: Birde ağızlarında ak koyunlar tutturmuslar ak koyunlar bu ne ya cocukmusun nesiniz hepiniz ya biraz insan olun ya bizde çıkıp culuk hindi anlamında halk partisi mi diyelim hı culuklar 2 4 Yanıtla
  • Kadir Eşe dosta yedir..: bu işin fitratinda var..yoksa belediyenin suçu falan değil haa.. 3 0 Yanıtla
  • HIRS: YEYİN BAKALIM. DOĞAYIDA BOZUN . ALLAH İSTESE İDİ ORAYA GEREKLİ YAPAR. TÜNELDE YAPARDI. GERİ ZEKALILAR. HERŞEY PARA DEĞİL. KESTİĞİNİZ HER AĞAÇ CANLIDIR. BİR GÜN GELECEK SAĞLIĞINIZ BİRGÜN GELECEK ÇOCUKLARINIZ O AĞAÇ FİDANLARINA YAPILANA MARUZ KALACAK. ALLAHIN SOPASI TEPENİZDE OLACAK.. BEEN NE İDİM NE OLDUM DEYİN 15 YIL ÖNCEYE BAKIN VE KAZANÇIN SİZE NE DERTLER VERDİĞİNİ VE VERECEĞİNİ BİR DÜŞÜNÜN. 1 1 Yanıtla
  • Can: Arkadaş tamam güzel çalıştınız eyvalla ama Neden dogal afetleri hesaba katmadız 1 1 Yanıtla
  • bbg: Ankara ile dalga geçenler görsün ler ilahi adalet bu işte hersey Allahtan gelir bire cahil ler nankör insanlar Edepsizlik yapan cahiller. Bu yağmurlara alt yapı filan dayanmaz bire cahil ler .Allah büyük Hersey Allahtan .yağmur la bile dalga geçen edepsiz cahil insanlar yazık hepinize yazık .beyniniz gerçekten çürümüş. Hala kalkıp saçma sapan yorum yazan zir cahiller var yazık ki ne yazik 1 1 Yanıtla
  • Fulya: Bu neya gacen hafta ankara şimdide istambul akp secime harcecen parayı alt yapıya ilgilen şeeeeeer ler? 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement