İstanbul'da Yaşanan Otel Sıkıntısı Nasıl Aşılır? - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'da Yaşanan Otel Sıkıntısı Nasıl Aşılır?

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Mehmet Karasu, yatırımcının dilediği yere otel yapma şansının her zaman olamayacağını belirtti.

28.09.2014 04:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Mehmet Karasu, yatırımcının dilediği yere otel yapma şansının her zaman olamayacağını belirtti.

Her yatırımcının Maslak, Çırağan, Beşiktaş gibi bölgelere otel yapmak isteyeceğini ifade eden Karasu, turizmin merkez odaklı işlediğini yer sıkıntısından ötürü daha merkez dışı konumlara inşa edilen otellerin doluluk oranlarında sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Havaalanı yakınları, Gebze, Ataköy gibi konumlara yapılan otellerde doluluk sağlamanın zor olduğuna dikkat çeken Karasu, kongre, panel, seminer ve zirveler gibi iş adamlarını, yatırımcıları bir araya getiren etkinliklerin merkezde olduğunu dolayısı ile İstanbul'da konaklayacak kişilerin de merkezde konaklama ihtiyacı duyduğunu belirtti. Bu nedenle merkeze uzak konumlardaki otellerin doluluk oranını sağlamakta sıkıntı yaşadığını belirten Karasu, kentsel dönüşüm yapılırken belediyelerin mutlak suretle merkezi yerlerde 5 yıldızlı otellere yer ayırmaları gerektiğini söyledi.

İstanbul\'da Yaşanan Otel Sıkıntısı Nasıl Aşılır?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi İstanbul'da Yaşanan Otel Sıkıntısı Nasıl Aşılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement