İstanbul'daki Afrikalılar Artık Merkeze Uzak Yerleri Tercih Ediyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Afrikalılar Artık Merkeze Uzak Yerleri Tercih Ediyor

İstanbul\'daki Afrikalılar Artık Merkeze Uzak Yerleri Tercih Ediyor

İstanbul'da daha önce Tarlabaşı'nda yoğun olarak Afrikalılar, son dönemde Avcılar, Beylikdüzü gibi merkeze uzak ilçeleri tercih etmeye başladı.

29.02.2016 10:06  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaşayan Afrikalılar, Avcılar, Beylikdüzü gibi merkeze uzak ilçeleri tercih etmeye ediyor. Bu yönelmenin sonucu bu ilçelerde de renkli bir nüfus yapısı oluştu.

İLK SIRAYI NİJERYALILAR ALIYOR

Konut kiralarının İstanbul'un merkezi konumundaki diğer ilçelerine oranla daha düşük olduğu, metrobüs ile ulaşımın kolay olduğu Avcılar veya Beylikdüzü'ne son dönemde gelerek yerleşen Afrikalılar arasında ilk sırayı Nijeryalılar alıyor.

ÖNEMLİ BÖLÜMÜ ÜNİVERSİTELİLER

Avcılar'ı tercih eden Afrikalılar'ın önemli bölümünü üniversiteliler oluştururken, bunları çeşitli alanlarda ticaret ve ülkeleri ile ihracat yapanlar izliyor. Afrikalı sayısının hızla artması bunların kendi adlarına veya Türk ortakları ile açtıkları işyeri sayısı da artış kaydetti.

Avcılar'da ticarete ilgilenen Afrikalıların, daha fazla giyim eşyaları satılan işyerleri ve özellikle kuaför ve restoran açtığı göze çarptı.

TOPLU ULAŞIM TERCİH SEBEBİ

Aralarında dayanışma bulunan, farklı ülkelerden olmalarına rağmen bir birlerine destek olan Afrikalıların özellikle toplu ulaşıma daha yakın kesimleri tercih ettikleri dikkat çekti.

KİLİSELERİ DE VAR

Hıristiyan Afrikalılar açtıkları bir dernek binasını kilise olarak da kullanıyor. Müzik aletleri de kullanılarak pastörlerinin yönetimi ile her noelin yanı sıra pazar ayinleri de yapan Afrikalıların Avcılar'ın yanı sıra çeşitli ilçelerde küçük kilise olarak kullandıkları yerler olduğu ifade edildi.

OYUNCULUK VE KUAFÖRLÜK YAPTI

Türkiye'de dini açıdan özgür olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye'de çalışma koşullarını daha da kolaylaştırmasını isteyen Nijeryalı Isaac Eby, İstanbul ve Avcılar'ı çok sevdiğini söyledi.

Kendisinin futbol oynamak için Türkiye'ye geldiğini 'Agali' ismi ile tanındığını, Bafraspor ve Çatalca'da top oynadığını anlatan Eby'nin halen Afrikalılar'a hizmet veren kuaförü var. Isaac Eby, kendisine yapılan teklif üzerine 'Kurtlar Vadisi Irak' filminde bir ABD askerini canlandırdığını, bunun kendisi için inanılmaz olduğunu ekledi.

SENEGALLİLER İŞPORTACILIK YAPIYOR

Bir bölümü futbolcu olarak Türkiye'ye gelen, yeşil sahalarda umduklarını bulamayınca iş dünyasına atılan, ülkeleri ile ithalat ve ihracata yönelen Afrikalılar'dan özellikle Senegalliler işportacılık gibi işleri yaparken, Nijeryalılar'ın daha fazla eğitime özen gösterdikleri ve ticaret yapmaya çalıştığı kaydedildi.

ORTAĞI AFRİKALILARDAN MEMNUN

Afrikalı Richael James Alagaoso ve Grenga Osola Afolami ile birlikte ticaret yapan Durdu Topçuoğlu, ortaklarından son derece memnun olduğunu söyledi. Durdu Topçuoğlu, Kıbrıs'ta DJ'lik yaparken tanıdığı Afrikalılar'ı çok sevdiğini, İstanbul'dan Nijerya'ya çelik kapı, duşa kabin ve inşaat malzemeleri ihraç ettiklerini, Avcılar'da siyahi müşterileri için kuaför hizmeti verdiklerini ayrıca ayakkabı, çizme sattıklarını anlattı.

TÜRK KIZLARI İLE EVLİLİK

Türkiye'deki kültürel yaşama çok çabuk uyum sağlamaya çalışan, son dönemde Türklerle evlilik sayılarında artış görülen Afrikalılar, Türkçe'yi de konuşmaya çalışıyor. Beylikdüzü'ndeki bir firmada moda tasarımcısı olarak çalışan 26 yaşındaki Silvia Dieng, Türkçe'yi iyi derecede konuşurken, İstanbul'da üniversiteyi bitirdiğini, kısmeti çıktığı takdirde bir Türk ile evlenebileceğini anlattı.

Avcılar'da Afrika yemekleri servis edilen restoran açan Nijeryalı Chinemelum Daniel Onnyasdanya, önümüzdeki aylarda işyerini büyütmeyi planladığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Afrikalılar Artık Merkeze Uzak Yerleri Tercih Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement