İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 97'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 41. duruşması başladı

13.09.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 97'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 41. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 89 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya, yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarında olduğu 3 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 2 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunmasını yapan tutuklu sanık Nural Doğan, 1997 yılında İstanbul'a geldiğini söyledi.

Doğan, "Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü, kadın ve toplumun ezilen kesimlerinin hakları için yardım ettim" diyerek, 2006 yılında DTP Bahçelievler ilçe yöneticisi seçildiğini, 2009 yılında da DTP il yönetiminde hukuk komisyonunda yer aldığını anlattı.

Komisyonun basın toplantılarında gözaltına alınanlara hukuki yardımda bulunduğunu, seminerler ve toplantılar düzenlediğini, haklar ve özgürlükler konusunda halkı bilgilendirdiğini aktaran Doğan, dosyada bunların suç olarak gösterildiğini savundu.

Doğan, "İddianamede hukuk komisyonuna yer verilmiyor. Sadece kanaat olarak yer almış. Ben yasal olarak BDP İstanbul il yöneticisiyim. İllegal bir örgüt yöneticisi değilim. Benim koşullarım illegal bir örgüt yöneticiliği yapmaya elverişli değildir" diye konuştu.

Duruşma, sanık Doğan'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement