İstanbul'da Sahte İçkiden 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 15 Kişi Gözaltında! - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Sahte İçkiden 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 15 Kişi Gözaltında!

İstanbul\'da Sahte İçkiden 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 15 Kişi Gözaltında!

İstanbul'da, metil alkolden etkilenen 9 kişinin hayatını kaybetti! İçki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.

29.10.2015 03:50  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Fatih'te son 3 gün içinde karın ağrısı ve görme kaybıyla hastaneye giden 9 kişi sahte içki yüzünden yaşamını yitirdi. Onlarca kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. İçki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi sayısı ise 15'e yükseldi. Şüphelilerin sorgusu Cinayet Büro Amirliği'nde sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Fatih ilçesinde son 3 gün içinde çok sayıda kişinin baygınlık, şiddetli karın ağrısı, kusma ve görme kaybı gibi belirtilerle hastanelere kaldırılması üzerine polis alarma geçti. Hastanelerin acil servislerine çok ağır durumda getirilen kişilerden 9'unun hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirtildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Alınan bilgiye göre, alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, Tümey'in dışında 8 şüpheli ölümün daha metil alkolden kaynaklandığını tespit etti.

Metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiği saptandı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA!

Bunun üzerine, Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde operasyon düzenlendi. Sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla V.O, E.O, İ.K, H.B, E.T, M.Y, İ.B, M.Ş, İ.A, S.Y, N.B, M.K, A.K, S.K. ve A.K. gözaltına alındı. Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi. Yapılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc'lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi.

SAYI ARTABİLİR

Emniyet yetkilileri, gözaltındaki kişilerle birlikte ele geçirilen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp'a gönderildiğini, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu vurgulayarak, ölü sayısının artabileceğini belirttiler.

VATANDAŞLARA UYARI!

Yetkililer, çok sayıda sahte içkinin piyasaya sürülmüş olabileceğini belirterek, vatandaşları, şüphe duydukları içkileri tüketmemesi konusunda uyardı.





Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Sahte İçkiden 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 15 Kişi Gözaltında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ..: İyi olmuş zıkkımın kökünü icsinler 7 14 Yanıtla Dikiş tutmaz sabri: Aynen john vaynen 1 1
  • aaa : suçlu akp hükümeti içkiyi bu kadar pahalı yaparsan olacağı bu 0 6 Yanıtla KOSTEBEK: AKP HÜKUMETİ ZORLA AĞZINA MI SOKTU İÇKİYİ. 3 0
  • ROJ: Tek suçlu akepe 2 4 Yanıtla
  • Fıstıkçı Şarafeddin: İçki her musibetin başıdır ! İÇMEYİN!!! 6 0 Yanıtla
  • ...TAŞOVA...: EY MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM ,KİME OY VERİRSEN VER AMA ŞU BEYNAMAZ SOLCULARDAN ( CHP VE HDP ) UZAK DURUN.... CHP HAİN HDP Yİ DESTEKLEDİ, HDP DE PKK Yİ DESTEKLEDİ ŞEHİTLER GELİYOR... CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.. HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... LÜTFEN UNUTMA..GEZİYİ,BAŞÖRTÜSÜNÜ,SAVCİMİZİ,ŞEHİT POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ UNUTMA.....ALLAH KORUSUN,GÜNAHA GİRME..... 5 1 Yanıtla
  • DOĞULU: İÇMEYİN İÇKİDEN ÖLMEYİN VAMI DA ÖTESİ? 5 0 Yanıtla Huseyin: Iki kafadar her zamanki gibi icerken cenaze geciyomus.hayirdir niye oldu demisler cok icerdi demisler.oturmuslar devam bi cenaze daha gelmis hayirdir ne yi vardi?bi seyi yok tu haci nin demisler.biri digerine ulan icenle icmeyen arasinda 15 dk oynuyo icelim demis 4 0
  • iidamm: ucuz ettten yahni olmaz içme kardeşim git süt iç çay iç su iç lanet olsun içkiyee içersen sonucuna katlanirsin 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement