İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) otoparkında geçen ay ele geçirilen ve bomba düzeneği bulunan otomobile ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

19.04.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) otoparkında geçen ay ele geçirilen ve bomba düzeneği bulunan otomobile ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hişyar Aydın, Şilan Okut, Çağrı Kurt, Jülide Yazıcı, Mehtap Demirci ve Heja Türk ile tutuksuz sanıklar Emrah Karakuş, Şenol Solum ve Emrah Karakuş katıldı. Tutuklu sanıklardan Sinem Oğuz ise bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıya duruşma salonuna bağlandı.

Duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından sanıklara savunmalarını yapmaları için söz verildi. Bunun üzerine bütün sanıklar haklarındaki suçları reddederek tahliyelerine yönelik savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hişyar Aydın'ın cezaevinde kaldığı süre ile üzerine atılı suçun vasfı ve mevcut delil durumunu nazara alarak, tahliyesine karar verdi.

Heyet, aralarında Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk, Sinem Oğuz, Şilan Okut, Çağrı Kurt, Jülide Yazıcı ve Mehtap Demirci hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı, sanıkların kaçma şüphesi ve atılı suçun kanundaki ceza süresini dikkate alarak sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, Boğaziçi Üniversitesi'ne müzekkere yazarak bomba düzeneğinin bulunduğu aracın otoparka girerken görüntüsünün bulunup bulunmadığı, aracı kullanan kişinin otoparka girerken kimlik ibraz edip etmediği ve etmiş ise kim tarafından ibraz edildiğinin mahkemeye bildirilmesini istedi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK/ KCK adına kırsal alanda faaliyet gösterdiği öne sürülen Sinem Oğuz'un "Funda Kaya" kod adı ile ses getirecek eylem planlamak için İstanbul'a geldiği belirtildi.

Diğer sanıklarla irtibatlı olduğuna dikkati çekilen iddianamede, Sinem Oğuz'un sahte plakalı araçla Diyarbakır'dan İstanbul'a geldiği, aracın daha sonra Sarıyer İlçesi Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunduğu bilgisine yer verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

İddianamede sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement