İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Muazzez Ersoy, İzzet Yıldızhan, Yavuz Bingöl, Metin Şentürk, Deniz Akkaya, Burak Kut ve Sinan Özen'in aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, bombalı saldırının yaşandığı Şehitler Tepesi'ne gelerek terörü lanetledi.

14.12.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muazzez Ersoy, İzzet Yıldızhan, Yavuz Bingöl, Metin Şentürk, Deniz Akkaya, Burak Kut ve Sinan Özen'in aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, bombalı saldırının yaşandığı Şehitler Tepesi'ne gelerek terörü lanetledi.

Terör saldırısının olduğu noktaya karanfil bırakıp dua eden sanatçılar kısa değerlendirmeler yaptı. Askerin, polisin ve devletin yanında olduklarını, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza hareket ettiklerini göstermek için önce Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nü ziyaret ettiklerini anlatan Muazzez Ersoy, ülke ve halk olarak acılı ve zorlu günlerden geçtiklerini ifade ederek, "Bu ülke hepimizin. Başka vatanımız, ülkemiz yok. Ülkemiz, bayrağımız, ulusumuz söz konusu olduğunda hepimiz omuz omuza, birlikteyiz, beraberiz. Gereken her mücadelenin içinde de varız." dedi.

İzzet Yıldızhan ise Kürt ve Diyarbakırlı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"PKK Kürtleri temsil etmiyor. Amaçları bizi birbirimize düşürmek. Hedef de güvenlik güçlerimiz ve ülkeyi karıştırmaktır. Daha doğrusu Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye oluşturulmak isteniyor. Ama bunu başaramayacaklar. Bu dış güçlerin bize oynadığı oyunlar. Onun için biz bugün birlik ve beraberlik içinde kol kola olmalıyız."

Sanatçı Metin Şentürk, şehit olanları rahmet ve minnetle andıklarını belirterek yaşlı, genç, kadın, erkek demeden herkesin yaralılar için dua etmesi gerektiğini söyledi.

Duanın büyük bir enerji olduğunu anlatan Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu vatan üzerinde alçakların, hainlerin ve şerefsizlerin nice oyunlarına tanıklık edildi. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. İnşallah bu son olsun. Bundan sonra terör ve teröristlerle ilgili amalı, fakatlı, ancaklı başlayan cümle kuran herkes teröristtir. Bu günler bizim için dayanışma ve birlik günleri olmalı. Yaralılarımız için dua edelim. Bu onların hızlı iyileşmeleri için önemli. Allah vatanımızı bir daha böyle tehlikelerle karşılaştırmasın."

Sanatçı Bingöl de terör saldırısında ölen ve yaralananlar için derin üzüntü duyduklarını kaydederek, bu tür saldırıların hedefine ulaşmayacağını dile getirdi.

Türkiye'nin 35 yılı aşkın süredir terör saldırılarına hedef olduğuna dikkati çeken Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

"Burnumuzun dibinde, Irak ve Suriye var. Bir savaşın içerisindeyiz. Ancak Yenikapı ruhunu da korumak adına birliğimizi sağlamalıyız. İyi ve güzel günlere dair umudumuzu hiç yitirmememiz lazım. Umudumuzu yitirirsek asıl, biteriz. Biz büyük bir ülkeyiz. Anadolu toprakları çok zengindir bağrından Dadaloğlu'nu Yunus'u Mevlana'yı çıkarmıştır. Genetik yapımızda kardeşlik, barış, konukseverlik ve yardımseverlik var. Irak ve Suriye gibi olmayız biz. Buna hiç kimse heveslenmesin. Bugünler kara günlerdir ama gelip geçecektir."

Sinan Özen de halkın polisin yanında yer aldığını ifade ederek, "Beraberliğimizi koruyarak devam edersek Allah'ın iziyle bu işin üstesinden geliriz. Hiçbir farklılık gözetmeksizin hepimizin bir olması lazım." dedi.

Özen, bayrağın altında herkesin birlikte yaşaması gerektiğini belirterek, "Başka ülkemiz yok. Ellerimizle, düşlerimizle her şeyimizle bu ülkede olacağız." ifadelerini kullandı.

Burak Kut da hep birlikte, beraber olduklarını göstermek için burada bulunduklarını vurguladı. Kut, "Bu olaylardan daha güçlenerek çıkacağız. Bu millete kimse boyun eğdiremez. Tabii ki acımızı içimizde yaşayacağız ama bu birliktelik duygusu büyüyerek devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement