İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı, Zonguldak ve Sakarya'da protesto edildi.

16.12.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı, Zonguldak ve Sakarya'da protesto edildi.

Çaycuma ilçesinde belediye meydanında bir araya gelen bir grup, dev Türk bayrağı açtı, pankart ve dövizlerle terör örgütü aleyhine slogan atarak, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, burada yaptığı konuşmada, geçen haftaki hain saldırıda çoğunluğu polis memuru olmak üzere, toplam 44 şehidi saygıyla andıklarını, ailelerine sabır ve başsağlığı dileğinde bulunduklarını belirtti.

Terörün hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacağını anlatan Keçeli, "Biz bu coğrafyada olup Anadolu topraklarını yurt olarak benimsediğimiz müddetçe onlar yine haince çalışmaya devam edecekler ama bizler bir olacağız, diri olacağız, güçlü olup, onlara fırsat veremeyeceğiz. Gün çatışma ve çekişme günü değildir. Gün eski defterleri karıştırma günü hiç değildir. Gün dimdik ayakta durma günüdür. Biz bu bayrak altında kenetlendikçe farklı görüşleri bir kenara bırakıp vatan, millet uğrunda bir araya geldikçe hiçbir terör örgütü amacına ulaşamayacaktır." diye konuştu.

Terörü protesto eylemine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Madenci Anıtı önünde teröre tepki eylemi

Zonguldak'ta da Saadet Partisi'nce Madenci Anıtı önünde teröre tepki eylemi düzenlendi.

Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı Eyüp Can Şimşek, burada yaptığı konuşmada, huzuru, birliği bozmak isteyen küresel ve bölgesel şer odaklarının İslam coğrafyası üzerindeki oyunlarının bir bütün olduğunu kaydetti.

"Tarihteki hiçbir olayı birbirinden bağımsız düşünemeyeceğimiz gibi Sultanahmet, Ankara, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve son olarak da Beşiktaş'ta patlatılan bombaların Filistin, Irak, Doğu Türkistan ve Halep'te yaşananlardan bağımsız düşünülemeyeceği açıktır." diyen Şimşek, şöyle devam etti:

" PKK, DEAŞ, PYD ve YPG'nin varlık sebepleri ve bunlara destek veren perde arkası terör destekçileri bilinmekte. Bu kadar bilinen gerçeklere rağmen hala çözümü o yapılarla veya örgütlerin arkasındaki ülkelerle birlikte aramak nasıl bir mantıktır izah etmekte ve anlamakta zorlanıyoruz. 'Cennette ekmek var mı?' diyen mazlum çocukların yaşadığı Halep, bugün şarjörünün siyonizm tarafından doldurulduğu silahla zulüm altındadır. Bugün 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz ülkemizde yaşamak zorunda kaldıysa bu sürecin psikolojik ve sosyolojik etkileri zaman içinde daha fazla hissedilecektir."

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Bulvarı önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, bulvarın sonuna kadar yürüdü.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu burada yaptığı açıklamada, bir vatanı kazanmak için binlerce şehit verildiğini belirterek, "Sakarya, Çanakkale, Dumlupınar'da binlerce şehit verdik ve hala vermekteyiz. Vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı hep birlikte korumaya yemin ettik çünkü biz vatanda sevgisiyle büyüdük. 10 Aralık saldırısı da kalleş ve haince bir saldırıdır. Bu vahşeti şiddetle kınıyoruz." dedi.

Vatandaşlar daha sonra Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne yürüyerek, polislere çiçek verdi. Grup daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement