İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu Davasında Karar

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu İstanbul'daki uyuşturucu operasyonu davasında, 24 sanık hakkında beraat kararı verildi.

15.06.2015 20:01  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı İstanbul'daki uyuşturucu operasyonu davasında, 24 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz 12 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı da izleyici olarak bulundu.

Savcının görüşünü bildirmesinin ardından son sözleri sorulan sanıklardan Hüseyin Rıza Işık, "1984 yılından bu yana kimya mühendisiyim. Uyuşturucuyla işim olmadı. Takdir mahkemenindir" dedi.

Sanık Emin Arslan da 6 yıldır karmaşık hale getirilen bu dosya nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, "Suçu işlemediğimden beraatime karar verilsin. Ayrıca, aleyhime sahte belge üreten ve koyan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulsun" diye konuştu.

Son sözleri sorulan diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

Sanık Habip Kanat'ın avukatı Fatih Volkan ise "Müvekkilim işlendiği iddia edilen uyuşturucu suçuyla ilgili tek bir soruyla muhatap edilmemiştir. Sadece Emin Arslan ve ve diğer emniyet görevlilerini yemek için yine emniyet içerisinde yer alan başka bir grup tarafından bu dosyaya dahil edilmiştir. Beraatini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin kararı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, aralarında Emin Arslan, Habib Kanat ve Murat Nemutlu'nun da bulunduğu 24 sanığın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Kurulan örgüte üye olma", "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde imal etme" ve "Uyuşturucu madde ticareti yapma ve yardım etme" suçlarını işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Sanıklar Hüseyin Rıza Işık ve Hıdır Mehmet Murat Özdemir'i, "Uyuşturucu madde imal etme" suçundan onar yıl hapis ve üçer bin lira para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık Serkan Kaymakçı'yı da "Uyuşturucu madde bulundurma" suçundan 5 yıl hapis ve bin 500 lira adli para cezasına mahkum etti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Habib Kanat'ın, 2001 ve 2002'ye kadar daha çok Bulgaristan üzerinden yasa dışı yolla getirdiği uyuşturucu hapları, Suriye üzerinden diğer Arap ülkelerine gönderdiği, Bulgaristan'da yaşadığı sorunlardan dolayı bağlantılarını kaybetmesi ve irtibatlarının zayıflaması nedeniyle "Doktor" ve "Hoca" lakaplı şüpheli Hüseyin Rıza Işık ile "amfetamin" üretmeye başladığı öne sürülmüştü.

İddianamede üretilen amfetaminin İstanbul ve Gaziantep'te uyuşturucu hapa dönüştürüldüğü ve Suriye üzerinden Arap ülkelerine gönderildiği anlatılmıştı.

Kanat'ın "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek ve ticaretini yapmak", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından 6 ile 31 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Mustafa Fehmi Okay'a da "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek ve ticaretini yapmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "örgüte yardım etmek" suçlarından 22,5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

İddianamede, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile dönemin emniyet müdürleri Mustafa Aral ile Murat Nemutlu'ya da "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek ve ticaretini yapmak" ile "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 3,5 ile 10,5 yıl arasında hapis cezaları verilmesi talep edilmişti.

Şevket Hidayet'e "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 9,5 ile 36 yıl, diğer 17 sanığa da benzer suçlardan 1 ile 38,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesi istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement