İstanbul'dan Diyarbakır'daki Sığınmacılara Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

İstanbul'dan Diyarbakır'daki Sığınmacılara Yardım Eli

İstanbul\'dan Diyarbakır\'daki Sığınmacılara Yardım Eli

İstanbul Bilgi, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde okuyan öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları 112 koli gıda ve kullanım malzemesini savaş mağduru Suriyeli ve Yezidi ailelere iletmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

22.08.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde okuyan öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları 112 koli gıda ve kullanım malzemesini savaş mağduru Suriyeli ve Yezidi ailelere iletmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi.

Bir süredir İstanbul'daki Bilgi Üniversitesi Bilgi Kültür Düşünce Topluluğu (BEKADT) ve Toplum Kuran Dergisi üyeleri, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde okuyan öğrenciler kendi aralarında toplanarak savaş mağduru aileler için para topladı. Dayanışma Masası'nda toplanan paralar ile çocuk kıyafeti, çocuk bezi, çocuk maması, iç çamaşırı, kadın pedi, temizlik malzemeleri, makarna gibi malzemeleri alan üniversiteliler, 112 koliden oluşan destek paketlerini kargo ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Yardım Kabul Merkezi'ne gönderdi. Buradaki görevliler ve gönüllüler yardımları kayıt altına alarak Suriye ve Sincar'dan gelen Yezidi ailelere ulaştırmak üzere depoya istifledi. Yardım Kabul Merkezi'ndeki görevliler kabul ettikleri malzemeleri kayıt altına aldıktan sonra gönderen kişileri arayarak yardım malzemelerinin teslim alındığını bildirdi.

Diyarbakır dışından gıda, temizlik ve kişisel kullanım malzemeleri gönderecek olanların paketleri Türkiye'nin pek çok yerindeki bir otobüs firmasının gönderileri ücretsiz olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Kabul Merkezi'ne ulaştıracağı öğrenildi. Öğrencilerin dışında da pek çok kişi Yardım Kabul Merkezi'ne malzeme gönderirken bir vatandaşın da el yapımı çeyiz valizini yardıma muhtaç sığınmacılara gönderdiği görüldü.

Yardımların bir kısmı IŞİD katliamından kaçıp Diyarbakır'a gelen Yezidi ailelere, bir kısmı da kamyonlara yüklenerek Suriye'ye gönderileceği bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'dan Diyarbakır'daki Sığınmacılara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement