İstanbul'dan Midyatlı Öğrencilere 5 Tır Dolusu Kışlık Giysi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Midyatlı Öğrencilere 5 Tır Dolusu Kışlık Giysi

İstanbul\'dan Midyatlı Öğrencilere 5 Tır Dolusu Kışlık Giysi

İstanbul'daki bir giyim firması, Mardin'in Midyat İlçesi'nde eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, 1 milyon 280 bin lira değerinde, 100 bin parçadan oluşan 5 TIR dolusu giyim eşyası yardımı gönderdi.

30.11.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki bir giyim firması, Mardin'in Midyat İlçesi'nde eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, 1 milyon 280 bin lira değerinde, 100 bin parçadan oluşan 5 TIR dolusu giyim eşyası yardımı gönderdi.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, yaklaşan kış öncesi öğrenciler için LC Waikiki firmasından kıyafet talebinde bulundu. Firma bu talebe olumlu yanıt verdi. İlçe genelinde eğitim ve öğretime devam eden ilköğretim ve lise öğrencileri ile Irak ve Suriyeli mülteci çocukların yer aldığı toplam 15 bin öğrenciye, 1 milyon 280 bin lira tutarında 100 bin parçadan oluşan 5 TIR dolusu giysiler ilçeye getirildi.

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) gönderilen yardım malzemeleri, 'O Köy Artık Uzak Değil' projesinde gönüllü olarak yer alan kadın ve erkek öğretmenler, SYDV personeli ve Kızılay Derneği yetkilileri tarafından poşetlenerek, öğrencilere dağıtılmak üzere okullara gönderildi. Öğrencilere dağıtılan giysi paketlerinin içinde bot, kaban, gömlek, ayakkabı, pantolon, kemer, atkı, şapka, kazak, çorap gibi giyim eşyalar bulunuyor. Yardımların dağıtılmasına eşlik eden Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinerek, şöyle dedi:

"Yaklaşan soğuk havalardan önce yapılan bu yardımların çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu tür duyarlı firmaların sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu yardım sayesinde yaklaşık 15 bin öğrencimizin hem giyim ihtiyacına bir nebze olsun katkı sağlandı hem de öğrencilerimiz mutlu oldu. Bu anlamlı yardımlardan dolayı firma yetkililerine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Midyatlı Öğrencilere 5 Tır Dolusu Kışlık Giysi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement