İstanbul'dan Muş'a Gönül Köprüsü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Muş'a Gönül Köprüsü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İstanbul'dan gönderilen müzik aletlerinden görüntüler Gitar çalanlar Dernek üyesi Durukan Gündoğdu yaptığı açıklama Okul Müdürü Yalçın Süne açıklaması Öğrenciler ve müzik aletleri Şarkı söyleyen öğrenciler İstanbul'dan Muş'a gönül köprüsü İstanbul Gençlikle Dayanışma Derneği üyeleri tarafından, Muş Serinova Beldesi Yatılı Bölge Orta Okulunda açılan müzik sınıfına getirilen müzik aletleri öğrencileri sevindirdi.

07.04.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İstanbul'dan gönderilen müzik aletlerinden görüntüler

Gitar çalanlar

Dernek üyesi Durukan Gündoğdu yaptığı açıklama

Okul Müdürü Yalçın Süne açıklaması

Öğrenciler ve müzik aletleri

Şarkı söyleyen öğrenciler İstanbul'dan Muş'a gönül köprüsü

İstanbul Gençlikle Dayanışma Derneği üyeleri tarafından, Muş Serinova Beldesi Yatılı Bölge Orta Okulunda açılan müzik sınıfına getirilen müzik aletleri öğrencileri sevindirdi.

Dernek üyeleri, okulda müzik sınıfı açtıktan sonra beraberinde getirdikleri gitar, saz, def ve diğer müzik aletlerini de okulda eğitim gören öğrencilere hediye etti.

Dernek üyesi Durukan Gündoğdu yaptığı açıklamada, İstanbul ile Muş arasında gönül köprüsü kurmak istediklerini belirterek, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Gençliğin kültür, sanat, spor ve bilim faaliyetlerini icra etmeleri için olanak sağladıklarına değinen Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Serinova Beldesi Yatılı Bölge Orta Okulunda müzikle ilgilenmek ve kendi hür iradesiyle sanatı icra etmek isteyen gençlerimiz için burada hem müzik sınıfı açtık hem de öğrencilerimize müzik aletleri getirdik. Dernek olarak hedefimiz, fikri hür, vicdani hür bir neslin yetişmesi için katkı sağlamak. Bu açıdan bugün buradayız ve Muş ile İstanbul arasında bir köprü oluşturmaya gayret gösterdik. Çünkü dernek olarak projemizi Muş'ta gerçekleştirmemizin bizim için büyük bir anlamı var. Faaliyetimizi başka bir okulda değil de ülkenin en doğusu diyebileceğimiz bir ilde uygulamamız derneğimizin yola çıkış hedefi olmuştur"

Okul Müdürü Yalçın Süne ise dernek üyelerine teşekkür ederek, "Bu tür etkinlikler, bölgemiz için bulunmaz bir nimettir. Çünkü bulunduğumuz bölgede zaten sosyal alanda müzik, gerekli olan ciddi bir eksikliktir. Okulumuzda yeni açılan müzik sınıfımızla çocuklarımız bundan sonra müzik dalında da ders alacaklar. İlerde müzisyenlik yapabilecek bir nesil yetiştirme olanağımız oldu" diye konuştu.

Serinova Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan da etkinliği hayata geçiren dernek üyelerine teşekkür ederek, etkinlik sayesinde öğrencilerin müzikle buluşacağını söyledi.

İstanbul\'dan Muş\'a Gönül Köprüsü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Muş'a Gönül Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement