İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Perspektifini Genişletiyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Perspektifini Genişletiyor

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Perspektifini Genişletiyor

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, “Yurtdışında doktora yapmış öğretim üyelerimizi aramıza katmak üzere Amerika ile çok kapsamlı antlaşmalar yaptık” dedi.

11.07.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, "Yurtdışında doktora yapmış öğretim üyelerimizi aramıza katmak üzere Amerika ile çok kapsamlı antlaşmalar yaptık" dedi.

Geçtiğimiz yıl akademik hayata merhaba diyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik yılında dünyanın lider üniversitelerinde görev yapan birçok akademisyeni bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Öğretim üyelerini seçerken birçok kritere dikkat ettiklerini vurgulayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, "Öğretim üyelerimizi seçerken dikkat ettiğimiz önemli kriterler vardır. Türkiye'de yetişmiş çok değerli öğretim üyelerimiz var. Bunların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için uzmanları kendi alanlarında üniversitemiz bünyesine kattık. Bu yıl yurtdışında doktora yapmış öğretim üyelerimizi de aramıza katmak üzere Amerika ile çok geniş antlaşmalar yaptık. Özellikle dünyanın prestijli üniversitelerinde doktora yapmış öğretim üyelerini üniversitemize davet ettik ve anlaşmaları sağladık. Önümüzdeki yıl alanında uzman ünlü elektronikçi hocalarımız İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik- Elektronik Bölümü akademik kadrosuna katılacak ve uluslararası deneyimlerini öğrencilere aktaracaklar" dedi.

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ İLE KURULAN İLK ÜNİVERSİTE

Yerel yönetimlerin desteğini alarak kurulması amacıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Cuma Bayat, "Esenyurt Belediyesi yerel bir yönetim ve ilk defa bir üniversiteye yerel yönetimler tarafından destek geldi. Yerel yönetimlerin isteği ile Yeşilköy 2001 Vakfı birlikte bir üniversite kurma kararı aldı. 18 aylık bir çalışma sonucunda beni kurucu rektör olarak davet ettiler. Yerel yönetimlerin bütün dünyada örnekleri var ve bunların eğitim sektöründe büyük bir payı vardır ve bunları yönlendirirler. Esenyurt Belediyesi de bunu gerçekleştirerek bir örnek olmuştur. Böylelikle eğitim alanında bir ilk Türkiye'de gerçekleşmiştir. Ancak üniversiteler yerel yönetimler ve yerel bölgeler için kurulmuyor. Üniversite Türkiye ve dünya için kuruluyor. Bizim vizyonumuz da Türkiye yükseköğretimdeki yerimizi almak ve Türkiye gençliğini dünya seviyesinde yetiştirmek. Bu amaçlarla bir dünya üniversitesi olmak üzere kurulduk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ"

Bölümleri kurarken Türkiye'nin mesleki ihtiyaçları ön plana aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Cuma Bayat, "18 aylık kuruluş aşamasında iş adamları ile görüştük. İstatistikler yaptık. Türkiye'nin ihtiyacı neler? Sorusuna cevap aradık. Sektörde ihtiyaç olacak elemanları yetiştirmeyi amaçladığımızdan iş adamları ile görüşmeler sonucunda ihtiyaçlarına göre 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokul, 3 Enstitü olacak şekilde 56 bölüm ve program açtık. Geçen yıl ek kontenjanlar ile öğrenci aldık. Yüzde 85, rekor bir kontenjan doluluğu ile eğitim ve öğretime başladık. Bu doluluğun nedenini ise eğitim kalitesini, eğitime yön verecek öğretim üyelerinin kalitesini ve programlarımızı ihtiyaca göre açmamız olarak açıklayabiliriz" dedi.

HEM EĞİTİM HEM İŞ İMKANI BİR ARADA

Sağlık sektöründeki boşluktan dolayı önceliği sağlık üzerine verdiklerini belirten Prof. Dr. Bayat, "Üniversitemiz genel bir eğitim yapıyor. Ancak öncelikle Sağlık sektöründeki boşluğu görerek Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu açtık. Buralarda 14 bölüm ve program bulunuyor. Örneğin Diyetisyenlik, Sosyal Hizmetler, Acil Bakım, sağlık sektöründeki ara eleman ihtiyaçlarını keşfettik ve bu bölümleri açtık. Bir yıllık bir eğitim sonucunda da ikinci sınıfa gelip yarın mezun olacak öğrencilerimiz şuanda Esenyurt ve çevresindeki hastanelerde hizmet veriyorlar" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ KENDİNİ DİLİNİ ÖĞRENDİĞİ ÜLKEDE HİSSEDECEK

Öğrencilerine yabancı dil öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Bayat, bu amaçla izleyecekleri yolu şu sözlerle anlattı: "Dünya'da dil öğrenimi genellikle o dilin konuşulduğu ülkelerde oluyor. Bizim hazırladığımız yabancı dil okulunda ise, öğrenci içeriye girdiği zaman kendini o ülkede hissedecek. Programlar bu şekilde hazırlandı. Öğrenciler kafede otururken, yemek yerken İngilizce konuşacak. Bunu anadili İngilizce olan öğretim üyelerimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz."

YURTDIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELER İLE ANLAŞMALAR

Bir dünya üniversitesi olarak yola çıktıklarını ve birtakım üniversiteler ile anlaşmalara başladıklarını söyleyen Bayat, "Üniversitelerle anlaşmalara başladık. Moğolistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da bulunan üniversiteler ile anlaşmalar yapacağız. Yani Asya'dan başlayarak eğitimi Türkiye'ye doğru yönlendiriyoruz. Daha sonra Avrupa ve Amerika'ya bunların uzantıları devam edecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Perspektifini Genişletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement