İstanbul Esnafı Başkanını Seçiyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Esnafı Başkanını Seçiyor

İstanbul Esnafı Başkanını Seçiyor

Halen İSTESOB'un başkanlık görevini sürdüren Faik Yılmaz ve Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya başkanlık için yarışıyor.

11.05.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halen İSTESOB'un başkanlık görevini sürdüren Faik Yılmaz ve Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya başkanlık için yarışıyor.

Bin 300 delege kullandıkları oylarla, 4 yıl boyunca görev yapacak başkanlarını belirleyecek.

Konuşmaları sırasında 2 başkan adayına da tepki sesleri yükseldi

Haber Serpil KIRKESER Kamera İstanbul DHA

İstanbul'daki 250 bini aşkın esnaf sanatkarın bağlı olduğu 152 odanın başkan ve yöneticilerinden oluşan bin 300 delege, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) Başkanı'nı seçmek için Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. Halen İSTESOB'un başkanlık görevini sürdüren Faik Yılmaz ile Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya başkanlık için yarışıyor.

KÜÇÜK OLMADAN BÜYÜK OLMAZ

Anneler Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, yaptığı konuşmada esnafın Türkiye için önemini anlattı. 9 Mayıs 2010 tarihinde göreve geldiğini hatırlatan Yılmaz, Türk Esnaf ve Sanatkarı, yalnız ekonomik hayatımızın değil, milli birlik ve bütünlüğümüzün, demokratik hayatımızın her dönemde teminatı olmuştur. İşte bu vasıflarıyla Türk esnaf ve sanatkarı milli hayatımızın bel kemiği, başka bir değimle orta direğidir. Yurdumuzda bugünün dev holdingleri ve sanayilerin temelinde iftiharla görülüyor ki mensuplarımız olan küçük esnaflar var. Yani bugünün büyükleri, küçükten gelmişler. Bir başka ifadeyle küçük olmadan, büyük olmaz. Avrupa ülkeleri bu bilinçle küçüklerin önüne adeta kırmızı halılar seriyor. Memleketimizde ise bugün maalesef esnaf kaderiyle başbaşa bırakılmıştır. Oysa esnaf ülkemizin hertürlü sosyal faaliyelerinde sönmeyen bir ideal ile hizmet veren en büyük kesimidir. Milletimizin temel taşıdır, harcıdır dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin her kademesinde 34 yıl boyunca görev yaptığını anlatan Yılmaz, Onurumla, gururumla hizmet verdim. Yoluma taş koyanlar olabilir. Ancak bu defa genel kurula bir kaç hafta çirkin saldırılara muhatap oldum. Bunları da normal karşılıyorum. Çünkü bulunduğumuz mevki bir zirve. Buraya gelirken ateşten bir gömlek giydiğimizin farkındayız. Zirvede bulunanların taşlandığı bir dünyada, elbette bizim içinde iftiralar, senaryolar yazılıp, teşkilatta mide bulandırma operasyonuna gidilecekti. Nitekim odalara isimsiz mektuplar yazarak, kendini gizleyen ama kim oldukları bilinen çapsız insanların, hazımsız insanların hezeyanları olarak yorumluyorum. Ancak bu iftirayı yapanlar seçim sonrası adalet önünde hesap vereceklerini bilmeliler ifadelerini kullandı.

FAİK YILMAZ KONUŞTURKEN TEPKİ

Yılmaz, başkanlık yaptığı 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlattığı sırada bazı delegeler Adaletsizsin şeklinde bağırdı. İSTESOB'un diğer başkan adayı Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya da bu delegeleri sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

ALTINA ADINI BİLE YAZAMAYACAK KAREKTERDEKİ İNSANLARIN MEKTUPLARINDAN MEDET UMACAK...

Başkan adayı Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya ise Niye aday oldum. Ben aday olmaya pazartesi günü karar verdim. Bu salı günü de aday oldum. 3 günde 30 tane projeyi yazdım ve broşür halinde sizlere sundum diyerek sözlerine başladı. Kaya, Biraz evvel mektuplardan bahsedildi. Ben 3 gün evvel aday oldum. Ben öyle altına adını bile yazamayacak karakterdeki insanların mektuplarından medet umacak karakterde bir kardeşiniz değilim. Ben o mektupları işin doğrusu hiçbir tane oda başkanının veya yöneticisinin bile yazdığına inanmıyorum. O mektubu yazan arkadaşlarımızı kınıyorum diye konuştu. Kaya daha sonra projelerini açıklayarak sözlerini tamamladı. Konuşması sırasında Kaya, bazı delegeler tarafından eleştirildi.

İKİ BAŞKAN ADAYI BASINA BİRLİKTE POZ VERDİ

Tekrar söz alan Faik Yılmaz, Erkan Kaya'nın mektuplarla işi olmadığını ancak o mektubu yollayanlarında aralarında olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından başkan adayları Faik Yılmaz ve Erkan Kaya basın mensuplarına birlikte poz verdi.

BİN 300 DELEGE 4 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK YENİ BAŞKANLARINI BELİRLEYECEK

Yapılan diğer konuşmalarda da esnafın sorunları masaya yatırıldı. Saat 10.00'da başlayan 34. Olağan Genel Kurul'da saat 14.00'de oy verme işlemi ile devam etti. Bin 300 delege kullandıkları oylarla, 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanlarını belirleyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Esnafı Başkanını Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement