İstanbul Ev Tekstili Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Ev Tekstili Fuarı

Ev tekstili sektörüne ilişkin binlerce ürünün sergilendiği "EVTEKS Uluslararası İstanbul Ev Tekstili Fuarı" yaklaşık 140 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

23.05.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev tekstili sektörüne ilişkin binlerce ürünün sergilendiği "EVTEKS Uluslararası İstanbul Ev Tekstili Fuarı" yaklaşık 140 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ev tekstili sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu EVTEKS, sektörden yoğun ilgi gördü. CNR EXPO Yeşilköy'de 19-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuar, 98 bin yerli, 40 bin 890 yabancı ziyaretçi tarafından gezildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın, EVTEKS'in 21. yılında ziyaretçi sayısı açısından zirve yaptığını belirterek, "Bundan önceki yıllarda fuar, çarşambadan başlayıp, pazar gününe kadar sürüyordu. Sektörden de gelen talep üzerine fuarı salı günü başlatarak, haftaiçi gün sayısını 4'e çıkardık. Fuarda yapılan gün değişikliği direk ziyaretçi rakamlarına yansıdı. Geçtiğimiz yıl 114 bin olan fuarın ziyaretçi rakamı bu yıl 140 bine yaklaştı" değerlendirmesinde bulundu.

EVTEKS'in İskandinav ülkeleri, İngiltere, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinin tercihi haline geldiğini aktaran Aydın, "Bu yıl fuarda inovatif ürünler birbirleriyle yarıştı. Katma değerli ürünler aracılığıyla sektörde geçtiğimiz yıl yaşanan yüzde 20 ihracat kaybının da telafi edileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık organizasyonunda TETSİAD iş birliğinde gerçekleştirilen fuarda, inovatif ürünler ön plana çıktı.

Yanmaz kumaşlardan, ısıyı tutan, toz tutmayan kumaşlara kadar pek çok tekstil ürünün sergilendiği fuarda, yüzde 100 yerli üretim olan ve ilk kez EVTEKS Fuarı'nda sergilenen uzun süre yatarak tedavi gören hastalarda oluşan yatak yarasını ortadan kaldıran çarşaf yoğun ilgi gördü. Normal çarşafın kilosu 15 dolarken, yatak yarasını önleyen çarşafın kilo değeri 100 dolar.

EVTEKS'te, bu yıl yerli ve yabancı 770 stant 2 binin üzerinde marka ile yer aldı. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB'in de desteklediği fuara, Hollanda, Fransa, Belçika, İspanya, İtalya, Mısır, Portekiz ve Yunanistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden çok sayıda alıcı geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Ev Tekstili Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement