İstanbul Gençlik Fuarı Açılışı - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (1) - İstanbul - Son Dakika
Güncel

İstanbul Gençlik Fuarı Açılışı - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (1) - İstanbul

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un karşılanması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un konuşması Açılış genel görüntü İstanbul Gençlik Fuarı açılışı Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Eğer hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulmederek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmeye yönelik bir düzen kurarsanız, dünyada barış düzeninin olması mümkün değildir.

15.05.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un karşılanması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un konuşması

Açılış genel görüntü İstanbul Gençlik Fuarı açılışı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"Eğer hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulmederek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmeye yönelik bir düzen kurarsanız, dünyada barış düzeninin olması mümkün değildir. Ancak dünyada insanların rengine, dinine, diline, meşrebine, medeniyetine bakmadan, 'hazreti insan' olarak görürseniz ve insanları yaratılışta eş ya da dinde kardeşiniz olarak görürseniz, evet dünya barışı kurulabilir"

"Birilerinin bu topraklarda ayrılık tohumları ekmesine inat, biz geçmişin o bütünleştiren inancını her gün biraz daha çoğaltıp, genişleteceğiz. Gençlerimize ancak bu birlikte, barış içinde yaşama umuduyla çok daha güzel, aydınlık yarınlar bırakacağız."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyada barış düzeni kurmanın mümkün olduğunu belirterek, "Eğer hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulmederek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmeye yönelik bir düzen kurarsanız, dünyada barış düzeninin olması mümkün değildir. Ancak dünyada insanların rengine, dinine, diline, meşrebine, medeniyetine bakmadan, 'hazreti insan' olarak görürseniz ve insanları yaratılışta eş ya da dinde kardeşiniz olarak görürseniz, evet dünya barışı kurulabilir." dedi.

İstanbul Gençlik Fuarı açılışında konuşan Kurtulmuş, Filistin'in, dünyanın en acılı bölgelerinden ve dünyada bugün yaşanan küresel kaosların çok somut göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Sadece Filistin'de değil, dünyanın dört bir yanında insanlığın büyük acılar çektiğini, büyük zulümlerle karşı karşıya olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bunların en fazla ezdiği, haksızlık ettiği kitlenin de hayata umutla bakması gereken gençler olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, dünyanın her yerinde savaşların, işgallerin, baskıların en fazla mağduru olan kitleyi gençlerin oluşturduğunu anlatarak, "Gençlere aydınlık bir gelecek bırakmak için öncelikle üzerinde durulması gereken soru şudur; Küresel bir barış sistemi kurulabilir mi kurulamaz mı? Evet kurulur. Ancak dünyaya nereden baktığınıza bağlı. Eğer hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulmederek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmeye yönelik bir düzen kurarsanız, dünyada barış düzeninin olması mümkün değildir. Ancak dünyada insanların rengine, dinine, diline, meşrebine, medeniyetine bakmadan, 'hazreti insan' olarak görürseniz ve insanları yaratılışta eş ya da dinde kardeşiniz olarak görürseniz, evet dünya barışı kurulabilir." diye konuştu.

Bunun örneğinin, 6 asır boyunca Balkanlarda süren Osmanlı barış düzeni olduğunu aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Balkanlardaki bütün milletlerle, dinlerle, mezheplerle bir arada, barış içinde 6 asır yaşamayı başarmış olan bizim milletimiz, bizim memleketimizdir. 4 asır boyunca Filistin diyarında, bugünkü topraklar değil, Şam'ın güneyinde başlayıp, Masada çölüne kadar uzanan geniş bir coğrafya, adı da Biladü'ş Şam, Şam eyaleti. O bölgede 4 asır boyunca Müslümanları, Hristiyanları, Musevileri yan yana, Allah-u ekber sesleri ile kilisenin çanını, ağlama duvarındaki Yahudilerin dualarını, bir arada yaşatmayı başaran bir medeniyetin çocuklarıyız. Demek ki oluyor. Bir arada insanlar barış içinde yaşıyor. Bu şehrin bizatihi kendisi de öyledir. İstanbul'un fethinde şimdilere kadar bu şehirde de farklı inanç, din, mezhepler bir arada yaşamıştır. Ancak bu insanları nasıl bir arada tutacağınızı, nasıl onlara özgürlük vereceğinizi bilmeniz lazım. Baktığınız pencerenin, perspektifin doğru olması, doğru bir paradigmadan bakmamız lazım."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bunlarla ilgili yüzlerce örnek verebileceklerini kaydetti.

Hazreti Ali'nin, Malik bin Eşter'e nasihatinin önemli bir örnek olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

"Eşter'i vali olarak atarken, ona nasihat ediyor. Bir yerinde, 'Ey Malik. Şimdi gideceksin, insanları yöneteceksin. İnsanlar iki sınıftır. ya yaratılışında eşitindir ya dinde kardeşindir.' Bundan daha güzel birliği, beraberliği, bir arada yaşamayı teşvik eden bir öğüt olur mu? Erkek-kadın, zengi- fakir, çocuk-ihtiyar, beyaz derili, siyah derili demedi. Bütün insanların hepsi, yaratılışta eşittir. İkincisi, 'Lailahe İllallah, Muhammed-en Resulullah' diyen de mezhebine, meşrebine bakmadan hepsi dinde kardeşindir. Tüm dünyada sadece bu kuralı uygulayalım, bir tek mezhep çatışması, din kavgası, insanlar arasında, ırklar arasındaki farklılığa dayalı kavga kalmaz. Bunlar kalmadığı gibi ırkı, mezhep, meşrep, din farklılıklarını sömürerek, bunlar üzerinden terörü ortaya çıkaran, terör örgütlerine de kullanabilecekleri bir zemin kalmaz. İşte biz bu büyük düsturu sadece söz olarak almadık. Bunu asırlarca uyguladık ve ecdadımızın geçtiği her yerde, insanlar birlikte barış içinde yaşamanın hazzını duydu, şerefini yaşadı."

Kurtulmuş, bu coğrafyada her ırktan, meşrepten, mezhepten insanların bir arada yaşadığını, yaşamaya devam ettiğinin altını çizerek, "Birilerinin bu topraklarda ayrılık tohumları ekmesine inat, biz geçmişin o bütünleştiren inancını her gün biraz daha çoğaltıp, genişleteceğiz. Gençlerimize ancak bu birlikte, barış içinde yaşama umuduyla çok daha güzel, aydınlık yarınlar bırakacağız. Onlar çatışmanın diline değil, birliğin ve kardeşliğin diliyle konuşacaklar. Onlar kavganın getirdiği ortamda, yoksulluklar içinde değil, barış içinde yaşamanın getirdiği, bilgiyi kullanmanın rahatlığı içinde yaşayacaklar ve onlara inşallah daha güzel, özgür, barış içinde bir Türkiye, bölge, coğrafya bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının öncesinde gösteri sunup, daha sonra yanına gelen, çocuklardan oluşan Mehter Takımı'nın kendisine verdiği Türk bayrağını öperek, başına koydu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmaların ardından da protokol üyeleriyle, "Özgür Filistin" temennisinde bulunarak, fuarın açılış kurdelesini kesti, ardından stantları dolaştı.

İstanbul Gençlik Fuarı Açılışı - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (1) - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Gençlik Fuarı Açılışı - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (1) - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.


Advertisement